вторник, 14 февруари 2017 г.

Розови облаци


Честит Празник на Любовта! Нека я има, (тази магия ЛЮБОВ) всеки ден, всеки час, всеки миг, във всеки един от нас, към всичко. Така със сигурност ще бъдем по-добри, по-мили, по-щастливи, по-удовлетворени, по-окрилени и полезни.




loading...



Продукти за блатовете:

  • 3 белтъка
  • 100 г захар
  • 90 г брашно
  • 3 с.л. олио


Продукти за крема:

  • 250 г крем сирене (или маскарпоне)
  • 250 г заквасена сметана
  • 150 мл течна сметана 
  • 1 купичка малини (в този сезон ползвам замразени)
  • 3 с.л. захар + 3 с.л. подсладено кондензирано мляко + 3 с.л. мед (или само 5 -  с.л. захар)
  • 1 ванилия на прах или 1 с.л. течна 
  • 10 г желатин на прах + 30 мл вода за накисването му
Продукти за глазурата:
  • 20 г млечен или черен шоколад
  • 1 - 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
  • Разбийте белтъците на сняг, като добавяте  захарта на етапи, по време на разбиването.
  • Сложете брашното и разбъркайте нежно с лъжица.
  • Добавете олиото и разбъркайте отново.
  • Загрейте фурната на 180.
  • Сложете лист хартия за печене в правоъгълна тава ( с близки до тези размери 26 см х 33 см).
  • Намажете листа с малко олио и поръсете с брашно.
  • Сложете тестото и заравнете.
  • Изпечете блата, оставете да се охлади и след това с чаша или друг резец нарежете кръгчета (за основа и капаче на пастичките).
  • Накиснете желатина в малко студена вода и оставете да набъбне.
  • Разбийте течната сметана със захарта до сгъстяване (ако ползвате животинка е хубаво да сложите и 1 пакетче фиксатор за сметана).
  • Отделно разбийте крем сиренето и заквасената сметана заедно с меда и кондензираното мляко.
  • Сложете и разбитата преди това сметана и разбъркайте.
  • Ароматизирайте с ванилия.
  • Затоплете накиснатия желатин на водна баня, докато се втечни.
  • След това на тънка струйка го сипете в крема и разбийте на бързи обороти с миксер.
  • Разделете сместа на две. В едната сложете част от малините и разбийте.



  • В малки формички (може и директно в чаши да направите сладкиша) сложете на дъното парче блат.
  • След това малко малини.
  • Разпределете първо единия крем, например белия. След това и този с малините.
  • Отгоре сложете отново парче блат, като капаче и приберете в хладилник да стегне.
  • Разтопете на водна баня шоколада и олиото. Направете шоколадови ивици с помощта на лъжица, директно върху пастичките.



Сервирайте с настроение и без никакво угризение :) Сладкишът е лек, въздушен и божествено вкусен.

4 коментара:

  1. Нека Я има! Какво вдъхновение е Тя! Прекрасни валентинки са това, Снежи! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има я, Кате, ти знаеш и виждаш. Моля се повече хора да я откриват, иначе нея я има навсякъде. Прегръдки, мила!

      Изтриване
  2. Никога не е късно за Нея! Както и за пожелание да Я имаш винаги, Снежи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Весе! И при теб да я има, и навсякъде, във всички! <3

      Изтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")