По-различни и ефектни подаръци за бебе

Идеята за тези подаръци видях преди време някъде из нета. Пъхнах ги в чекмеджето с идеи (онова в главата ми) и при първи случай реших да ги приложа. 


Цветен панер


Купих един плетен панер (първоначалната идея беше кошница, но отпадна), от цветарски магазин взех подложката , разни бонбонки (търсих едни шоколадови калинки, но явно не им беше сезонът :)) и различни дрешки (може и др. бебешки дрънкулки)

Разчепках подложката и я сложих в панера. От дрешките завъртях розички и ги боднах тук-там. Нахвърлях разни бонбонки за цвят, пълнеж и както се казва "за сладък живот". И едни пеперудки кацнаха (с посланието "за лекота в начинанията"). И воала....
Подаръкът за една малка бебка е готов:

Този е за друга бебка:


Виждате ли сладките в страни, тези като мидички (рецептата взех от тук). В тях има пъхнати листчета с пожелания към малкото човече.  Та интересното беше, че всеки, който си вземе от тези сладки, изрича на глас пожеланието скрито в тях. Беше забавно.

Тези цветни панери обаче не подхождат на един бъдещ мъж и когато ми се наложи да подготвя "мъжки" подарък се заех с направата на торта с памперси.

Памперс торта Основен продукт - памперси
Допълнително - панделки, връзки (нещо, с което да стегнете хубаво навитите на руло памперси и след това да направите устойчива самата торта).
Бебешки играчки за декорация

Аз бях купила една термо кутия за шишета и тя ми послужи за основата на самата торта. Около кутията (на първи ред) подредих рула от памперси, на втори ред пак памперси, но сгънати на две. Едни чорапки завих на розички, боднах и бебешки лъжички, сложих и играчка (някаква чешалка с подходяща визия за торта).

Нямам снимка на постъпковото правене на тортата, но ви уверявам, че не е трудно. Ето го крайният резултат:


Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...