четвъртък, 26 януари 2017 г.

Вършец и салата Вършец


Видях го много снежен Вършец, но все така уютен и красив (снимки в края на публикацията). 
Тя, зимата, по принцип засилва усещането за уют с контраста между топлото и студеното, с огъня в камината и снежния пейзаж през прозореца, с греяната ракийка (или вино), салата с мирис на късно лято и мекотата на одеялото. 
Салатата (за ракийката) днес е от Вършец и със същото име. 


loading...


събота, 21 януари 2017 г.

Сладкиш Негърче


Старият, обичан, простичък сладкиш.
Бях четвърти или пети клас, когато в часовете по трудово направихме този сладкиш (тогава имахме и теми по готварство). Толкова вкусен ми се стори..., че последва една дълга серия от повторения. Буквално до втръсване. Ииии... след това го забраних (жалко за тази крайност). До днес.
Доста рецепти изчетох (не предполагах, че има толкова модели "негърчета") , докато не намерих тази, която ми трябваше в "Кухнята на Марчела". Промених съвсем, съвсем малко рецептата, толкова малко, че разликата е само един белтък.

Тук съм му сложила "копченца", да не е съвсем голичък след като ми изтече глазурата


loading...

неделя, 15 януари 2017 г.

Лимонова торта


Отдавна си бях обещала да направя истинска лимонова торта, съчетала в себе си кадифената мекота на едни любими блатове и сладко-киселия, мек и нежен вкус на лимонов крем. Определено не е хапка за всяка уста. Един приятел, след като я опита, се изказа така:  "торта значи нещо сладко, а това е кисело". Според моя вкус обаче това е една от най-нежните и свежи торти.


loading...

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")