Страници

Пъстра салата "Гери"

Тази салата си откраднах направо от трапезата на Гери, но компенсирам като я кръщавам на нейното име :) Имаме си едни приятелчета, с които се "уважаваме" всеки петък. Това е дългогодишна традиция, която нарушаваме само в краен случай. Обичаме да се събираме в края на работната седмица, да си разкажем сполуки и несполуки, да се отпуснем. Та този петък имах удоволствието да опитам тази салата и бързам да я представя и на вас.
Попитах домакинята от къде е рецептата, за да не стане издънка с авторството и въпреки, че ми каза, че е от нейна колежка, не изключвам вероятността вече да е публикувана някъде в интернет.

Ето продуктите:
Количествата са според нуждите и предпочитанията (може да увеличите един продукт за сметка на друг). В скобите ще посочвам количествата използвани от мен.

Салата Айсберг (3/4)
Домати (2 бр.)
Краставици (1/2)
Сладка царевица от консерва (100г)
Няколко стръкчета магданоз (5)





Дресинг 1 доза:
Прясно изстискан сок от 1 лимон
1 с.л. горчица
5 с.л. зехтин или олио
4 - 5 с.л. течен пчелен мед (ползвах акациев)
1/3 ч.л. сол

Почиствам салатата и я нарязвам (ако имате керамичен нож използвайте го)

Добавям нарязаните домати

След това нарязаната краставица и царевицата

Наръсвам нарязан магданоз

Приготвям дресинга като разбивам хубаво всички съставки, до хомогенизиране.

Поливам салатата с част от дресинга и разбърквам. Останалият сос сервирам допълнително за доовкусяване.


Салатата има много свеж вкус. Опитайте.
Признавам си, че ако не бях опитала тази салата, никога нямаше да тръгна да я приготвям (по гола рецепта). Дресингът е нестандартен, но допринася за изискан финал на тази така пъстра салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар