Рецептата, която ползвам е на tillia (открих я във Веселият готвач). Различното е, че в сиропа пуснах няколко зрънца касис (количеството им е оскъдно, но само толкова бяха узрели).
Първо сварих сироп от 3 ч.ч. захар, 4 ч.ч. вода и шепа касис.
Запържих 2 ч.ч. грис в 1 ч.ч. олио и добавих прецедения сироп. Варих до готовност.
Сиропираните зрънца касис сложих на дъното на малки форми и отгоре разпределих грис-халвата.
Снежи, страшно свежа е станала халвата с касиса!
ОтговорИзтриванеПоздравления за идеята!
Прохладна вечер!
И на вкус беше по-различна - с една леко кисела и свежа (както казваш) нотка. Благодаря, Дани и хубав ден!
Изтриване