Страници

Горски малини в десерт от Горски мъх


Неделно попаднах на публикацията на Горски мъх "С дъх на кокос и малини!", която звучеше примамливо вкусно и беше достатъчно лесна и бърза, за да не повлияе на мързеливото ми, отпуснато, след-почивно състояние. Имах малини, които си бяхме купили от пазара на Юндола (и които бяхме забравили в колата, но Мъхчето ме подсети за тях. Бяха годни.). Кокосово мляко нямах и намерих наличен заместител - компот от личи. Рецептата при мен се промени така:
200 мл течна сметана
200 мл компот от личи (само течността, без плодовете)
10 г желатин
10 с.л. захар
ванилия
малини - при мен една пластмасова чашка (предполагам около 150г)


Следвах указанията в блога на Горски мъх:
Накиснах желатина в 50мл студена вода.
Загрях сметаната, компота и 4 с.л. захар, почти до кипване.
Сложих набъбналият желатин в сметановата течност и бърках до неговото пълно разтваряне.
Добавих и ванилия за аромат (ако ползвах кокосово мляко щях да си я спестя). 
Насипах в чашки и оставих да желира.

Малините и останалите 6 с.л. захар сложих на котлона. Изчаках да кипне.
Върху желираните кремчета - панакота сложих малиновия сироп. 



Ето и при мен една муха долита  (прогонена от Мъх :))

Каца и вече е в кадър.




Мъхче, благодаря за рецептата! 
Беше достойно оценена и в къщи имаше надпревара.  Ще си я правя често и следващия път ще е с кокос.

2 коментара:

  1. Хехехе, Елти,
    много се забавлявах , а за мухата тъкмо се чудех дали ще я мерна и тя ... кацна;)
    Прекрасни снимки и ако онова , дето е на заден план е басейн, какво да кажа....... завидях ти;)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Мъхче, при вас сигурно е свършил десерта и мухата се пренесе у нас :)))Басейн е, ама ти си по за завиждане - там на моренцето.... ехааа :))
    Прекрасна почивка ти пожелавам! Да се върнеш отпочинала и заредена с добро настроение!

    ОтговорИзтриване