Страници

Пържени филийки


Най-лесната и бърза закуска, която не познавам човек, който да не може да направи, е тази от заглавието. Не познавам и човек, който да не ги обича тези филийки.

Основно това, което ни трябва, за да се направят са хляб и яйца. Колкото повече яйца, толкова повече филийки. Но ако се случи и при вас, както при мен, да предложите пържени филийки за закуска и отваряйки хладилника да видите едно, само едно самотно яйчице, то можете да спасите положението с тази рецепта.



  • Разбивате 1 яйце с 1 с.л. олио и добавяте 2 ч.ч. прясно мляко.
  • След това слагате 3 с.л. нишесте (може от десертните, с аромат на плод или натурално), 6 с.л. брашно, 1 бакпулвер и щипка сол.
  • Разбивате хубаво сместа, за да няма бучки (сместа трябва да е малко по-гъста от тази за палачинки).
  • Загрявате в тиган малко олио (достатъчно да покрие дъното на тигана).
  • Потапяте една филийка в подготвената смес, с вилица или нож отстранявате излишното (или вдигате филийката над сместа и чакате да се отцеди сама).
  • Мятате я в тигана с нагорещеното вече олио и пържите първо от едната, после и от другата страна.



Сервирате, както сервирате и класическите пържени филийки - със захар, сладко, мед, сирене..., според вкуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар