Страници

Тирамису с ананас


Наслаждавам се на лятото и нещо хич не ми се получават публикациите. Не от мързел. Напротив, кипя от енергия, но я пускам навън, да шари сред цветната градинка, да се изляга на хамака, да диша ранния свеж въздух в близката борова гора, да пърха на изгрев слънце, да композира мелодии с птиченцата, да се радва на лятото като безгрижно дете. Е, не мога да кажа, че ми е безгрижно, но в трудни моменти поливам енергията си с топъл летен дъжд, слънчеви лъчи и с десерти :)


Тирамису с ананас е днешният ми избор. Много лек, сочен и кремест десерт, който оформих като ананас. Но листата му окапаха от жегата, докато го снимах.

Торта с маскарпоне и крем кафе


Заговорихме се по съседски за торта с кафе. Ама не просто за торта към чашката кафе, а торта с аромат и вкус на кафе. И понеже нямаше торта си карахме приказката само на кафе. Но нали знаете как свършват хубавите приказки?



Тиквен пай


В сезона на червените сочни плодове, ще ви сюрпризирам с тиквен пай. Последна оцеляла тиква и... какво като на пазара се разнася ягодово ухание. Не мога да я хвърля, от градината на татко е. Никога до сега не съм оставяла тиквите до юни. Тази обаче се инатеше, упорито настояваше да посрещне лятото. И такъв хубав тиквен пай се получи, че не запиша ли рецептата сега, може и да забравя за моята лятно-тиквена фантазия.

Цялата технология базирах на семплата кухня, като селската - просто, лесно, вкусно. И видът му стана такъв непретенциозен, небрежно разрошен, напомнящ на загорелите от слънцето ръце на селските отрудени хора. Не го украсих нарочно. Просто асоциацията, която извика не ми се връзваше с пудри, гримове и фондьотени.



Мъфини с карамел и крем сирене


Рецептата е от блога на Йоли. А аз съм в ролята на copywriter с мой снимков материал. Обичам такива съчетания, оставят ти усещане за сладост и свежест.
Първа хапка - мек какаов вкус, втора хапка - мекият какаов вкус е хванал нежно за ръка приятелчето сирене (ако завършваше на "а", можеше да извика представа за морска сирена) трета хапка - компанията расте, напипвам и карамеления бонбон, мммм...., един вид надграждане на вкусове и всеки е с по-добро звучене от предходния.




Tорта с домашни бисквитени блатове и ягоди


Тънки медени блатове, домашен крем, на базата на оная любима рецепта, която преди време си взех от Дани (много съм ти благодарна за нея, приятелче :*), ягоди и заквасена сметана за свежест. Получи се нещо като бисквитена торта, но с домашни платки. Идеята за оформянето е от руски сайт , а името на десерта - "Цветной сон", но там е наистина цветен. Аз се ограничих до два цвята на блатовете и то бледи, не открояващи се. Идеята обаче ми хареса и си я записвам за следващи импровизации.

Торта с домашни бисквитени блатове