Страници

Сьомга на фурна


Продукти:
  • Парче сьомга с кожата (около 500г)
  • около 1 лъжица  горчица
  • 4 с.л. настърган пармезан
  • 3 с.л. бадемово брашно
  • 3 с.л. галета
  • сол
  • лимонова мащерка
  • зехтин


Нарязваме парчето риба на порции около 4 см широки. Слагаме ги в тава, с кожата надолу. В тавата предварително сме сложили хартия за печене.
Посоляваме и намазваме с тънък слой горчица. Наръсваме ситно нарязана лимонова мащерка.
Разбъркваме галетата, пармезана и бадемовото брашно.
Поръсваме от тази смес върху рибата, напръскваме със зехтин и леко притискаме.
Печем в предварително нагрята фурна на 200 ⁰С около 10 минути. Може и малко повече, но е важно да не я изсушаваме.