Продукти:
- Парче сьомга с кожата (около 500г)
- около 1 лъжица горчица
- 4 с.л. настърган пармезан
- 3 с.л. бадемово брашно
- 3 с.л. галета
- сол
- лимонова мащерка
- зехтин
Нарязваме парчето риба на порции около 4 см широки. Слагаме ги в тава, с кожата надолу. В тавата предварително сме сложили хартия за печене.
Посоляваме и намазваме с тънък слой горчица. Наръсваме ситно нарязана лимонова мащерка.
Разбъркваме галетата, пармезана и бадемовото брашно.
Поръсваме от тази смес върху рибата, напръскваме със зехтин и леко притискаме.
Печем в предварително нагрята фурна на 200 ⁰С около 10 минути. Може и малко повече, но е важно да не я изсушаваме.