По-пролетна рецепта за торта от тази не намерих, а зеленото така напираше в душата ми. Беше април. Зимата си отиваше, а с нея и сивото в очите. Тортата направих за рождения ден на дъщера ми, моето пролетно цветенце. Декорацията е според хобито й, така визията извикваше двойно пролетно усещане - веднъж с флоралните ухания на парфюмите (мислено разбира се) и друг път с парчето в разрез, което грееше с цветовете на пролетното пробуждане.
Плескавица и рецепта за домашен каймак
Плескавици на дървени въглища с домашен каймак |
Продукти:
- 2 кг кайма смес
- 2 големи глави лук
- 1 стрък пресен кромид лук
- 6 бр. печени червени чушки, обелени и почистени от семето
- 1 връзка магданоз
- 2 ч.л. смлян черен пипер
- 1 ч.л. къри на прах
- 1 ч.л. смлян кориандър
- 2 ч.л. пушен червен пипер
- сол (да се внимава, ако каймата е предварително осолена)
- по желание - 1 скълцана скилидка чесън
За плънката:
- 1/2 ч.ч. нарязан бекон
- 1/2 ч.ч. настърган кашкавал
loading...
Абонамент за:
Публикации (Atom)