Обичта или я носиш в сърцето си, или цял живот я търсиш и обвиняваш другите, че не разбират "инвалидността" ти. Говоря за мащабната обич - обичта към всичко живо. И не е нужен сценарии, за да я покажеш в роля. Както не е нужен ден от календара, в който да отбележиш, че точно днес си влюбен и щастлив, ... защото обичта не свършва с този ден, залезът не я приспива. Важно е да се научиш да я казваш и показваш! Това е важно според мен. И е хубаво да започнеш от някой ден, да сложиш крила на обичта и да я раздаваш. Дори пред заключени врати. И защо не, този избран ден, да е денят на влюбените. Какво като празникът Св. Валентин не е от нашия си календар. Тук става въпрос за любов...
"Обичта не е нещо, което получаваш, а нещо, което даваш"!
Г. Д. Робъртс, "Шантарам"
Шоколадови бисквитки, декорирани с айсинг
Продукти за бисквитките:
- 200 г брашно
- 30 г мед
- 80 г пудра захар (или на дребни кристали)
- 50 г масло
- 1 жълтък
- 1 с.л. какао
- 1/2 ч.л. сода
- 3 - 4 капки лимонов сок
- няколко капки шоколадова есенция
Продукти за айсинг:
- 1 белтък
- 200 г пудра захар
- 2 - 3 капки лимонов сок
- безвредни бои
Приготвяне:
Тестото за бисквитките е същото, като на фирмените сладки. Промених крайния вкус, като увеличих захарта, добавих какао и шоколадова есенция.
Сложете в купа брашното, какаото, захарта и содата, угасена с лимоновия сок.
Добавете мекото масло (не разтопено), жълтъка, меда и шоколадовата есенция.
Омесете на ръка, оформете на топка тестото.
Завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 2 часа (може да пренощува там и да се захванете със сладките на следващия ден).
Извадете тестото от хладилника и го намачкайте с ръце, да му помогнете да се отпусне и климатизира.
Разточете на набрашнена повърхност, на кора с дебелина около 0,4 - 0,5 см.
Изрежете желаните форми.
Поставете бисквитките в тава, застлана с хартия за печене, като не ги слагате плътно една до друга.
Загрейте фурната на 180 (С) градуса и изпечете бисквитките. (Ако чакате да станат твърди, то след това ще имате хрупкави бисквитки, ако ги оставите леко мекички при печенето, после се втвърдяват, но не са силно хрупкави, а се топят в устата.)
Извадете и оставете да изстинат напълно.
Приготвяне на айсинга:
Разбийте белтъка на пяна заедно с лимоновия сок.
Добавяйте пудрата захар на малки порции и разбивайте.
Може да коригирате плътността на глазурата с пудра захар и лимонов сок.
Разделете готовия айсинг на 3 части и оцветете 2 от тях с хранителни бои (при мен червен, черен и бял).
Нанесете от единия цвят върху цялата бисквитка, за основа и оставете да засъхне.
След това отгоре рисувайте форми с друг цвят, като сложите айсинга в шприц с тънък накрайник или хартиена фунийка.
Оставете да изсъхне рисунката и може да приберете в кутия.
Оставих за финал най-хубавите, тези, които малката ми племенница украси самичка. За 8 годишна има много точна ръчичка и подозирам, че в нея пораства бъдещ кулинарен блогър :) В следващите публикации ще ви запозная. До скоро.