Страници

Шоколадово-медени бисквитки сърчица


Да си запиша и последните бисквитки от валентинската серия. Медено-шоколадови, със захарно тесто и айсинг. 
Отново са по онази универсално-бисквитена рецептата на Бети, която използвах тук, и тук, и тук (само сменям подправките).
  

За точният линк, кликнете на името:



Записки по изпълнението:

  • От разточеното тесто изрязвам 14 бр. бисквитки (плюс няколко за резерва).
  • Слепвам две бисквитки, като леко намазвам тестото с вода, за хубава спойка. Поставям дървен шиш между бисквитките. И така от 14 бр. получавам 7 бисквитки, за бъдещия букет от сърчица.
  • Пека на 170 (С) градуса, заедно с шишовете.
  • Готовите бисквитки оставям да изстинат напълно.
  • Разточвам захарен фондан, на лист с дебелина около 3мм. Изрязвам с форма сърчица.
  • Намазвам бисквитката от едната страна с плодов сироп (ползвах сироп от сладко от кайсии).
  • Отгоре залепвам сърце, изрязано от захарен фондан. Оставям да засъхне фондана.
  • Върху фондана рисувам с айсинг. 




10 коментара:

  1. Ама какви специални надписи и езици владееш ти,Снежи,страхотно букетче,вкусно,красиво и нежно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)) Това ми написаха, това се опитах да препиша, ей така ги владея чуждите езици. Благодаря ти, Роси!

      Изтриване
  2. Снежи, поздравления за търпението и майсторството за сътворяването на тези красоти!

    ОтговорИзтриване
  3. Всичките сърца, дето ни поднесе тия дни, са приказно красиви, Снежи! Важно е любов да има.Поздрав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да има! Колкото повече, толкова по-добре :) Благодаря ти, Мъхче!

      Изтриване
  4. И аз не бих могла да избера любими, но то не е и нужно, нали! Прекрасен букет от сърца! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Еее, Снеже, страхотно изпълнение! Голяма вълшебница си!

    ОтговорИзтриване