Страници

Солени пастички с моркови и плънка от сирене



Преди време, в блога Горски мъх , си намерих рецепта за руло с моркови. Но моите снимки не бяха за показване :) След това попаднах на подобна рецепта и в сайта povarenok.ru. Тази, която сега ще запиша е смесица от двете.

Продукти за морковения блат:
  • 2 бр. големи (или 4 средни) моркови
  • 2 яйца
  • 3 с.л. брашно (може и царевично)
  • 50 г кашкавал
  • 50 г сирене
  • щипка сол 
Продукти за плънката:
  • 180 г крем сирене
  • 100 г заквасена сметана
  • 100 г бяло саламурено сирене (може и повече)
  • 1 скилидка чесън (ситно нарязана)
  • пресен магданоз (ситно нарязан)
Приготвяне на блата:

  • Сваряваме морковите, прецеждаме и пасираме. Оставяме да изстинат.
  • След това добавяме яйцата, настърганите кашкавал и сирене, брашното и солта. Разбъркваме сместа.
  • В тава (моята беше 28 см х 36 см) поставяме хартия за печене. Намазваме хартията с малко олио и поръсваме с брашно.
  • Отгоре изливаме сместа за блата и печем във фурна, нагрята до 180 (С) градуса.
  • От готовия блат нарязваме квадрати, които слепваме с плънката.

За плънката:

  • Настъргваме или намачкваме с вилица бялото сирене и го разбъркваме с останалите продукти.


Оформих пастичките със специална метална форма, която може да видите в тази публикация (тъкмо подсещам, че идва времето и за салатата по руски ;)).


5 коментара:

  1. Снежи,
    прекрасни пастички са се получили, интересна и много ефектна рецепта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са, Снежи :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Тъкмо да кажа, че подобна идея, ма в друг вид съм правила и видях, че знаеш това;)Чудни са ти пастичките, Снежи! Поздрав от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Ха така, след поредицата вкусни сладости, сега ме впечатли и с нещо солено, Снежи!
    Много са ефектни!

    ОтговорИзтриване
  5. Ето и предястие си намерих:). Вкусни, чудни и омайващи. Поздрави,Снежи!

    ОтговорИзтриване