Някои рецепти трябва да си ги "подстрижа" по модата :)☺. Така направих с тази добре позната ми рецепта, която си беше доста хубава и преди "подстригването".
Оригиналната рецепта (която е с брашно) може да намерите на сайта на "Веселия готвач". Преди време съм я правила и помня, че много ни хареса. Сега ще я друсна диетично, като махна брашното и заложа на спойка от яйца и кашкавал.
Диетична друсана пица без брашно |
Продукти:
(може да ги променяте според вашия вкус, като (както пише в оригиналната рецепта), съотношението зеленчуци/колбаси е 350/250 приблизително)
- 220 - 250 г - Пушено свинско филе, шунка или колбас по избор
- 140 г пресни гъби печурки
- 120- 140 г млада тиквичка
- 1 бр. домат
- 1 прясна червена чушка (не много голяма)
- 1 прясна зелена чушка (не много голяма)
- 6 яйца
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. смлян черен пипер
- 1 с.л. горчица
- 200 - 250 г кашкавал (настърган на едро ренде)
- малки люти чушлета (по желание)
- кромид лук (по желание)
- 60 г синьо сирене
- 4 - 6 с.л. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Отрязвам 5 - 6 тънки филийки от пушеното филе и ги оставям настрана, а останалото филе нарязвам на кубчета. Поставям в голяма купа с капак (с помощта на която ще друсна на по-късен етап сместа).
2. Гъбите измивам и нарязвам на тънки филийки. Слагам ги в купата при месото.
3. Тиквичката нарязвам на малки кубчета и тя отива в купата.
4.Попарвам домата за секунди във вряла вода,след това в студена и го обелвам. Нарязвам само месестата част (без семките) на кубчета.
5. Нарязвам зелената и червената чушка на кубчета и слагам в купата
6. Разбивам в отделна купа яйцата. Добавям към тях солта, черния пипер, горчицата, настъргания кашкавал и разбърквам. Изсипвам ги в купата с другите продукти.
7. Затварям купата с капака и раздрусвам хубаво сместа.
8. Включвам фурната на 200 - 220 градуса. В голямата правоъгълна тава от фурната (или в две по-малки) слагам хартия за печене. Намазвам с малко олио или зехтин и поръсвам равномерно 1 - 2 с.л. настърган пармезан. Отгоре изсипвам сместа от купата и внимателно разстилам с лъжица. Наръсвам сместа със съвсем малко количество олио или зехтин. Разпределям малки парченца надробено синьо сирене.
9. Лютите чушки разполовявам на две и изчиствам семките и дръжките. Слагам по малко парче синьо сирене вътре в чушките и завивам всичко заедно с парче тънко нарязано филе (това, което нарязах и оставих в т.1).
10. Подреждам рулцата с чушки върху пицата.
11. Слагаме по желание и нарязан на филийки кромид лук.
12. Пека я около 30 минути в предварително загрята фурна. Малко преди да я извадя от фурната я поръсвам с около 1 с.л. настърган пармезан.
Аз лично я предпочитам в много тънък вариант, за това разпределям пицата в две тави - едната с много тънък слой, другата тава с по-дебел слой.
По желание може да наръсим с пресни листни подправки (на снимката с чубрица) . Поднасяме я топла.
Диетична друсана пица без брашно |
Тънка, сочна, ароматна и много вкусна диетична пица |
Няма коментари:
Публикуване на коментар