Ако решите да изпробвате тази рецепта не тръгвайте с нагласата, че това е хляб. Но ако спазвате ниско въглехидратен режим на хранене, това наистина ще ви е като хляб, макар и вкусът да е нещо подобно на въздушен печен омлет (от типа "хапнеш нещо, глътнеш нищо" :)). Все пак ще имате на какво да намажете пастет примерно или да си го хапнете със сиренце и домат.
Рецептата видях в блога на Ани "Вкуснотека".
Продукти:
- 3 яйца
- 3 с.л. крема сирене на стайна температура (тъй като нямах крем сирене, в момента, в който прочетох рецептата, взех, че си направих смес, подобна на пастет, от топено сирене и цедено кисело мляко. Пасирах 2 триъгълничета топеното сирене "Президент"с 1 лъжица мляко)
- 1/4 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
- Разделяме белтъците от жълтъците.
- Разбиваме белтъците на сняг, като към тях добавяме бакпулвера.
- Разбиваме жълтъците заедно с крем сиренето (при мен вече казах с какво го замених)
- Добавяме белтъците към жълтъчната смес и разбъркваме с шпатула.
- Загряваме фурната на 170 градуса (горен и долен + вентилатор)
- В плитка тава слагаме хартия за печене.
- Гребваме от сместа с лъжица и сипваме на кръгчета върху хартията.
- Печем ги в предварително нагрята фурна около 15 минути или до зачервяване.
Много интересно хлебче. Поздрави, Снежи!:)
ОтговорИзтриванеНе е точно хлебче, Кате, но е много въздушно и приятно за хапване. Поздрави и от мен :*
Изтриване