Страници

Захарен пай


Много лесен, с малко продукти и уникален вкус.



Торта "Ника"


Преди да запиша рецептата за тази торта искам да се извиня за грозноватичкия й изглед. Големите естети може да затворят страницата в този момент, защото ще останат доста разочаровани. И на мен не ми харесва как я нацвъках, но пък беше от вкусните торти ("скромно" бих казала една от най-вкусните), които държа да си запиша в блога.




Десерт с настъргана тиква и чийзкрем


Реших да пъдя зимата като се ориентирах към харчене на тиквите и киселото зеле. С този десерт, който днес ще запиша, си отиде трета тиква. Имам още една. Киселото зеле все още се подхилва от бидона, но ще види то... скоро.

Сега тиквения десерт:

Гостувам в списание "Моето бебе и аз" с бобена тарта


След като получих любезна покана от редактора  на списание "Моето бебе и аз"  Янка Петкова, за участие в кулинарната рубрика, се започна и приятната подготовка. (Броя и това, че се върнах в годините на моето бебе и аз. Не кулинарно, а емоционално). Минах през пресяване на поне 10 рецепти, най-малко 5 приготвих за проба и се спрях на една, която получи най-висока оценка от членовете на семейството ми. Ще учудя тези, които ме познават, че изборът ми не е от раздел сладкиши. Но за януарски брой (153/2016 г.), който излиза точно след многото празници, реших, че нещо сладко ще стои тежко и ще накара повечето хора да направят оная физиономия на "втръснало ми е". Ама да взема да си призная, че това в заглавието "бобена" колкото пъти го прочетох, толкова го сбърках с "бонбонена" :) Природата ми е такава сладка, явно не трябва да се опитвам да бягам.

Гостуването ми в списание "Моето бебе и аз"

Винен кебап




Забелязах, че ястия, които готвя сравнително често ми липсват в блога. И основната причина е, че слагам всичко на око. Така съм им свикнала, че за рецепта, в истинския смисъл на думата, е трудно да се говори. Но ще се опитам да направя така, че в блога да се появят и тези стари, добре познати и често присъстващи ястия. Редувайки ги с някои нови открития в кухнята се надявам да не ви отегча.

Шоколадова торта с крем от кестени



Тази година не търсих дълго рецепта, като друга година.
Избрах си една, която случайно изскочи със снимка във фейсбук и ми оставаше само да си набавя продуктите. Бях сигурна, че ще е вкусна и така си и беше.

Баклава с домашно точени кори



С пожелание за много сладки моменти през Новата 2016 година!
Съдбата да ви среща само с благи хора, щастливите моменти да карат мед да капе от душата ви и успехите да са лепкави - след всеки един да идва друг, и друг, и друг. Бъдете здрави! По-малко критикувайте, повече обичайте! Отворете сърцата си към доброто и сложете железен катинар на скрина с обидите. Учете всеки ден, усъвършенствайте се духовно!

Първата публикация в новата 2016 избрах да е именно блага, сиропирана и лепкава.