Страници

Тортили-пици




loading...

Продукти:



  • 6 бр. готови тънки питки тортили
  • 1/2 глава кромид лук
  • 3 бр. печени червени чушки (обелени)
  • домати от консерва (или доматена салца) около 300 г
  • 1/2 скилидка чесън
  • 300 г гъби печурки
  • 300 г пилешко месо (ползвах сварено, но може и сурово)
  • кубче краве масло (около 40 г)
  • 200 - 300 г кашкавал
  • сол, олио, смлян черен пипер
  • лимонова трева (по желание)




  1. Първо приготвяме доматения сос за намазване на нашите тортили-пици:
  2. В малко олио запържваме нарязания кромид лук, след това добавяме нарязаните (или пасирани) домати от консерва (или салцата). Изчакваме да поизври водата от доматите и добавяме печените чушки, предварително счукани (или пасиране) на пюре. Пържим още малко, посоляваме, добавяме скълцания чесън и отстраняваме от котлона.
  3. След това изпържваме гъбите:
  4. В малко загрято олио слагаме предварително измитите и нарязани на филийки гъби.
    Пържим до извиране на водата (ако са пуснали), добавяме малко масло.
    След това посоляваме, поръсваме със смлян черен пипер и отстраняваме от котлона.


  5. Подготвяме и пилешкото месо:
  6. Ползвах предварително сварено пиле. Нарязах на малки хапки и запържих в малко загрято масло, колкото да му придам едно по-апетитно ухание. Ако ползвате сурово месо, то увеличете времето на пържене. Посолете и поръсете с малко лимонова трева и смлян черен пипер.

Оформяне на тортила-пиците:

  • Вземете една питка и я намажете с доматения сос.
  • Сложете от пилешкото месо, пържените гъби.
  • Поръсете с настърган кашкавал.
  • Завийте питката и поставете в предварително намазана с масло тава.
  • Подгответе така всички питки.
  • Ако ви остане от доматения сос, то намажете питките и отгоре.
  • Поръсете ги с настърган кашкавал и запечете във фурна на 220 (С) градуса до зачервяване на кашкавала.




Няма коментари:

Публикуване на коментар