Страници

Пилешки (свински) рула в бутер тесто

 
Пилешки рула в бутер тесто

Продукти за 4 порции:

  • 1 с.л. соев сос "Кикоман"
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. горчица
  • 4 бр. пилешко филе (или свинско)
  • 8 бр. тънки резени шунка или бекон
  • 8 бр. тънки парчета топено сирене Чедър
  • кашкавал, приблизително по 30-40 г на порция
  • бутер тесто (в зависимост от големината на получените рула може да отиде от 250 до 400 г)
  • сол, черен пипер
  • жълтък за намазване
  • сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Соев сос Кикоман, мед и горчица за овкусяване 


  • В купичка смесваме соевия сос, меда и горчицата.
  • Всяко филе наръсваме със сол (много оскъдно), прясно смлян черен пипер и начукваме с чукче, като не го изтъняваме прекалено много.
  • Намазваме пържолата със сместа от соев сос, мед и горчица.
  • После слагаме 2 парчета топено сирене, върху тях резени шунка и върху шунката поръсваме с настърган кашкавал.

Рула от пилешко месо в процес на приготвяне

  • Завиваме на руло и опаковаме във фолио за свежо съхранение. Така подготвяме всички филенца пилешко. Прибираме в хладилник.
Бележка: Рецептата е приложима и с филе от свинско месо.
  • Включваме фурната на 160-170⁰ С.
  • От бутер тестото изрязваме квадрати, достатъчно големи, за да може да завием рулата в тях.
  • Изваждаме рулата от хладилника, отстраняваме фолиото за свежо съхранение и завиваме всяко руло в отделен лист бутер тесто.
  • Подреждаме в тава, намазваме тестото с жълтък и поръсваме със сусам.
  • Печем рулата в предварително нагрята фурна около 40 минути.

Пилешки рула в бутер тесто - празнична рецепта


Няма коментари:

Публикуване на коментар