|
Пилешки рула в бутер тесто |
Продукти за 4 порции:
- 1 с.л. соев сос "Кикоман"
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. горчица
- 4 бр. пилешко филе (или свинско)
- 8 бр. тънки резени шунка или бекон
- 8 бр. тънки парчета топено сирене Чедър
- кашкавал, приблизително по 30-40 г на порция
- бутер тесто (в зависимост от големината на получените рула може да отиде от 250 до 400 г)
- сол, черен пипер
- жълтък за намазване
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
|
Соев сос Кикоман, мед и горчица за овкусяване |
- В купичка смесваме соевия сос, меда и горчицата.
- Всяко филе наръсваме със сол (много оскъдно), прясно смлян черен пипер и начукваме с чукче, като не го изтъняваме прекалено много.
- Намазваме пържолата със сместа от соев сос, мед и горчица.
- После слагаме 2 парчета топено сирене, върху тях резени шунка и върху шунката поръсваме с настърган кашкавал.
|
Рула от пилешко месо в процес на приготвяне |
- Завиваме на руло и опаковаме във фолио за свежо съхранение. Така подготвяме всички филенца пилешко. Прибираме в хладилник.
Бележка: Рецептата е приложима и с филе от свинско месо.
- Включваме фурната на 160-170⁰ С.
- От бутер тестото изрязваме квадрати, достатъчно големи, за да може да завием рулата в тях.
- Изваждаме рулата от хладилника, отстраняваме фолиото за свежо съхранение и завиваме всяко руло в отделен лист бутер тесто.
- Подреждаме в тава, намазваме тестото с жълтък и поръсваме със сусам.
- Печем рулата в предварително нагрята фурна около 40 минути.
|
Пилешки рула в бутер тесто - празнична рецепта |
Няма коментари:
Публикуване на коментар