Продукти (за 3 порции):
- 700 г пресни картофи
- 3 - 4 стръка пресен кромид лук
- 1 голям домат (или 2 средни)
- 1 люта чушка (по желание)
- 3 бр. сурова наденица
- сол, черен пипер
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. зехтин с подправки
- 2 - 3 с.л. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- пресен джоджен (или магданоз)
Приготвяне:
- Измиваме хубаво картофите с четка (аз не ги беля, но, ако желаете ги обелете).
- По-едрите разрязваме на две, по-дребните оставяме цели.
- Поставяме ги в тавичка. Посоляваме, наръсваме смлян черен пипер и 2 с.л. ароматен зехтин.
- Наливаме 2 ч.ч. вода и ги слагаме да печем във фурната.
- Когато са полуготови, подреждаме отгоре парчетата наденица и връщаме във фурната.
- Печем до готовност на картофите и наденицата.
- В тиган загряваме малко олио и запържваме нарязания на дребно лук и нарязаната люта чушка.
- Щом омекнат добавяме червения пипер и веднага след него домата - нарязан на дребно или настърган на ренде.
- Пържим до омекване на домата.
- Посоляваме съвсем малко и слагаме скилидката чесън.
- От напълно готовите картофи вече, изваждаме два и ги намачкваме с вилица в доматения сос.
- Добавяме малко от водата, в която са се пекли картофите.
- Изливаме доматения сос върху картофите в тавичката и запичаме за кратко.
- Сервираме с пресен джоджен (магданоз, копър).
Оооо Снежи, това е много вкусно, отдавна не съм правила. Благодаря, че ми напомни, снимките са толкова апетитни, че ми иде да нападна монитора :)))
ОтговорИзтриванеСнежи, с огромно удоволствие бих се настанила на твоята маса и ще си чакам чудесната порцийка! :))
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдка, мила!
Чудеснооо!!!
ОтговорИзтриванеВ момента го приготвям!!!
Супер вкусничко се получи. Благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеБях направил подобна със пилешко и гъби
ОтговорИзтриване