Патладжан мусака с пилешко месо от кухнята на Elti |
Много вкусно ястие се получи и за това бързам да си го запиша, докато не съм забравила нещата, които сложих. Беше бърза сглобка "спаси обяда" с налични продукти.
Продукти за около 4 порции:
- 1 бр.патладжан (среден по размер)
- 1 купичка сварено пилешко месо
- 4 бр. добре узрели домати
- 5 с.л. гъсто кисело мляко
- 1 с.л. майонеза
- 1 скилидка чесън
- 1 равна ч.л. сол
- 100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
- Нарязваме патладжана на кръгчета, посоляваме и оставяме настрана за около 15- 20 минути.
- Настъргваме доматите на едро ренде.
- Смесваме киселото мляко с майонезата, слагаме половин ч.л.сол и половин нарязана скилидка чесън.
- Отцеждаме патладжаните от сока, който са пуснали и ги запичаме в тиган с много малко олио.
- В тиган слагаме 2-3 с.л. олио, добавяме настърганите домати и изваряваме, докато количеството стане наполовина. Към края на варенето слагаме половин нарязана скилидка чесън и половин ч.л. сол. Отстраняваме от котлона.
- В малка тавичка подреждаме един ред патладжан, върху патладжана разпределяме половината от пилешкото месо (накъсано на малки парчета).
- Върху месото изсипваме половината от киселото мляко с майонезата и разнасяме така, че да покрие всичкото месо.
- Отгоре пак нахвърляме късчета месо и отново заливаме с останалата смес от кисело мляко и майонеза.
- След това подреждаме останалите парчета патладжан.
- Заливаме с изварения доматен сос.
- Запичаме в предварително нагрята на 200 ⁰ С фурна за около 20-25 минути (ястието трябва да остане на мазнина). След това наръсваме отгоре настъган кашкавал и връщаме във фурната за още 5 - 10 минути.
- Сервираме порциите с пресен магданоз.
Патладжан мусака с пилешко месо от кухнята на Elti |
Звучи вкусно!
ОтговорИзтриване