Ще започна с цитат от блога "Вкуснотека":
"Това е най-вкусната палачинка на света - пухкава, мека, плътна и ухаеща на масло",
защото това е най-точното определение за тази палачинка.
Печена палачинка |
Продукти:
- 3 яйца
- 1 ч.ч. брашно (190 г.)
- 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко (300 мл.)
- щипка захар
- щипка сол
- 60 г качествено масло
Препоръчително, за най-добър резултат, ползвайте тава с незалепващо покритие.
Начин на приготвяне:
- Включваме фурната на 200 ⁰С, за да има време да нагрее докато приготвяме тестото.
- Разбиваме с миксер (или телена бъркалка) яйцата и брашното.
- На малки порции наливаме млякото, добавяме захарта и солта и разбиваме до гладка смес.
- Слагаме тавата във фурната да се нагрее. След това пускаме маслото и изчакваме да се разтопи.
- Щом се разтопи маслото веднага изливаме цялата смес за палачинката и пъхаме във фурната.
- Времето за печене е около 20-25 минути.
- Изпечената палачинка накъсваме, както си е в тавата, с дървена шпатула (за да не нараним покритието на тавата) и сервираме.
- Поднасяме със сладко, сирене, кашкавал или според вкуса.
Моята наръсих с настъргано сирене, докато е още топла.
Сервирах с вълшебен, ароматен, домашен пчелен мед. И тук приключва снимковият материал към публикацията...
Да ви е сладко!
С благодарноски към блога "Вкуснотека"!
Снежи,
ОтговорИзтриванемайка ми правеше подобна палачинка много често по същия начин преди години.Удобно, бързо и лесно се приготвя.При това е чудесно предястие за нула време.
Поздрави, бъдете здрави !
Имам спомен и аз, Ели, че майка ни е приготвяла палачинка на фурна, но колкото и пъти да опитвах, все не ми се получаваше, докато не намерих тази рецепта. Мисля си, че тайната може би е в тавата, а може би и в количеството масло и колко е нагрято. Важно е, че е имах сполука. И както казваш е една бърза и лесна рецепта. И много вкусна.
ИзтриванеПоздрави и от мен!