неделя, 11 декември 2016 г.

Постни рулца


Интересна ми се видя тази рецепта, грабна ме с простотата си и това, че е постна. Приготвя се лесно, хапва се бързо. Хареса ни много.
Източник: povarenok.ru


loading...


Продукти за тестото:

  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1/2 ч.ч. марината от кисели краставички
  • 2 ч.ч. брашно

Рецептата, по която лятото слагам кисели краставички е на Иван Пейчев. След като я тествах (преди две или три години) се оказа, че това са краставичките по нашия вкус. Та точно от такъв буркан кисели краставички отцеждам половин чаша и ползвам за замесване на тестото.

Продукти за плънката:

  • 1 ч.ч. бял ориз
  • 6 - 7 бр. кисели краставички
  • 1 глава кромид лук
  • малко олио
  • смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

  • Смесете в купа всички съставки за тестото, оформете на топка и оставете за 20-25 минути, като покриете тестото с кърпа.
  • Измийте ориза в цедка, под течаща вода.
  • Кипнете 3 - 4 ч.ч. вода, сложете малко сол и сложете ориза.
  • Варете до готовност, след това изцедете в цедка.
  • Почистете лука и нарежете на дребно.
  • Запържете лука в малко олио, след това сложете при него настърганите на едро ренде кисели краставички. Дръжте на котлона до изкипяване на водата и леко запържване.
  • След това добавете сварения ориз, поръсете със смлян черен пипер и разбъркайте.




  • Тестото разделете на 12 топчета.
  • Всяко топче разточете много нежно на много тънко (работете наистина нежно, защото тестото се къса лесно).
  • Сложете част от плънката и завийте на руло.
  • Подредете готовите рула в тава.




  • Намажете леко с вода и поръсете отгоре сусамено семе.
  • Загрейте фурната на 190 - 200 (С) градуса и изпечете рулцата до зачервяване.


Да ви е сладко!




5 коментара:

  1. Снежи,
    чудесна, много простичка и вкусна рецепта.Но в простотата на ястията се крие истинско очарование.Открадвам си я за проба през постите.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Ovo mi se baš sviđa.
    Praviću za Badnje veče. :)

    ОтговорИзтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")