Интересна ми се видя тази рецепта, грабна ме с простотата си и това, че е постна. Приготвя се лесно, хапва се бързо. Хареса ни много.
Източник: povarenok.ru
loading...
Продукти за тестото:
- 1/2 ч.ч. олио
- 1/2 ч.ч. марината от кисели краставички
- 2 ч.ч. брашно
Рецептата, по която лятото слагам кисели краставички е на Иван Пейчев. След като я тествах (преди две или три години) се оказа, че това са краставичките по нашия вкус. Та точно от такъв буркан кисели краставички отцеждам половин чаша и ползвам за замесване на тестото.
Продукти за плънката:
- 1 ч.ч. бял ориз
- 6 - 7 бр. кисели краставички
- 1 глава кромид лук
- малко олио
- смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Смесете в купа всички съставки за тестото, оформете на топка и оставете за 20-25 минути, като покриете тестото с кърпа.
- Измийте ориза в цедка, под течаща вода.
- Кипнете 3 - 4 ч.ч. вода, сложете малко сол и сложете ориза.
- Варете до готовност, след това изцедете в цедка.
- Почистете лука и нарежете на дребно.
- Запържете лука в малко олио, след това сложете при него настърганите на едро ренде кисели краставички. Дръжте на котлона до изкипяване на водата и леко запържване.
- След това добавете сварения ориз, поръсете със смлян черен пипер и разбъркайте.
- Тестото разделете на 12 топчета.
- Всяко топче разточете много нежно на много тънко (работете наистина нежно, защото тестото се къса лесно).
- Сложете част от плънката и завийте на руло.
- Подредете готовите рула в тава.
- Намажете леко с вода и поръсете отгоре сусамено семе.
- Загрейте фурната на 190 - 200 (С) градуса и изпечете рулцата до зачервяване.
Да ви е сладко!
Снежи,
ОтговорИзтриванечудесна, много простичка и вкусна рецепта.Но в простотата на ястията се крие истинско очарование.Открадвам си я за проба през постите.
Поздрави !
Ovo mi se baš sviđa.
ОтговорИзтриванеPraviću za Badnje veče. :)
Еха, това ще се прави!
ОтговорИзтриванеИзглеждат разкошно!
ОтговорИзтриванеЧудесно предястие,Снежи!
ОтговорИзтриванеБихте ли ми казали точният начин , по който завивате тестото на рулцата ?
ОтговорИзтриване