Много лесна и бърза рецепта. И много вкусна (което се подразбира и от думичката "любими" в заглавието). Идеята ми хрумна в процес на готвене на най-обикновените бъркани яйца, които след добавка на това-онова от хладилника си спечелиха съвсем заслужено това "любими".
Продукти за 2 порции:
(ако ще правите повече порции разделете приготвянето на части (първо за 2 порции, след това за нови 2 порции и т.н.), освен разбира се, ако размерът на тигана и площта на котлона не ви позволяват да си ги направите наведнъж)
- 200 г кашкавал
- 30 г масло
- 30 г топено сирене
- 50 г синьо сирене
- 4 яйца
- черен пипер
- 70 мл течна сметана за готвене
Начин на приготвяне:
- Сложете в тиган маслото и включете котлона на средна мощност (при мен на 800W от общо 2000W).
- Щом маслото се разтопи, първо сложете нарязания на филийки кашкавал (филийките да не са много тънки, някъде около 3 - 4 мм) .
- Веднага върху кашкавала сложете на парченца топеното и синьото сирене.
- Сега чукнете отгоре 4 яйца и изчакайте кашкавала да се зачерви.
- Повдигнете с лопатка кашкавала и ако се е зачервил хубаво го обърнете, за да не загори отдолу.
Не може да се обърне цялото като омлет, а на части (лопатка по лопатка).
- Сипете течната сметана и оставете малко да покъкри. Разбърквайте от време на време.
- Преди да свалите от котлона поръсете с малко смлян черен пипер.
Насладете им се докато са топли и се усеща ароматът от сирената.
Чудно! Татко правеше такива бъркани с кашкавал и много масло яйца, но направени от мен днес, не така сладки.Твоите са още по-богати и със сигурност много вкусни, Снеже! Ще пробвам с тези добавки някой път. Благодаря за споделената идея!
ОтговорИзтриванеПрегръдки топли!