четвъртък, 13 юни 2019 г.

Облачен хляб


Ако решите да изпробвате тази рецепта не тръгвайте с нагласата, че това е хляб. Но ако спазвате ниско въглехидратен режим на хранене, това наистина ще ви е като хляб, макар и вкусът да е нещо подобно на въздушен печен омлет (от типа "хапнеш нещо, глътнеш нищо" :)). Все пак ще имате на какво да намажете пастет примерно или да си го хапнете със сиренце и домат.


Рецептата видях в блога на Ани "Вкуснотека".



Продукти:
  • 3 яйца
  • 3 с.л. крема сирене на стайна температура (тъй като нямах крем сирене, в момента, в който прочетох рецептата, взех, че си направих смес, подобна на пастет, от топено сирене и цедено кисело мляко. Пасирах 2 триъгълничета топеното сирене "Президент"с 1 лъжица мляко)
  • 1/4 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
  • Разделяме белтъците от жълтъците. 
  • Разбиваме белтъците на сняг, като към тях добавяме бакпулвера.
  • Разбиваме жълтъците заедно с крем сиренето (при мен вече казах с какво го замених)
  • Добавяме белтъците към жълтъчната смес и разбъркваме с шпатула.
  • Загряваме фурната на 170 градуса (горен и долен + вентилатор)
  • В плитка тава слагаме хартия за печене.
  • Гребваме от сместа с лъжица и сипваме на кръгчета върху хартията.
  • Печем ги в предварително нагрята фурна около 15 минути или до зачервяване.



2 коментара:

  1. Много интересно хлебче. Поздрави, Снежи!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е точно хлебче, Кате, но е много въздушно и приятно за хапване. Поздрави и от мен :*

      Изтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")