неделя, 30 юни 2019 г.

Брауни чийзкейк с мед и брашно от рожков


Исках да си направя диетичен вариант на така любимия ми брауни чийзкейк, но в последния момент видях, че ми е свършила стевията. Тък като се получи много вкусен си го записвам като идея, а диетичният му братовчед ще ми гостува някой друг път.





Продукти:
За шоколадовото тесто:

  • 120 г тъмен шоколад, (ползвах 80% какао)
  • 120 г кокосово масло (или краве масло)
  • 120 г  захар (може да се замести с 2 -3 с.л. стевия на прах)
  • 2 бр. яйца
  • 60 г брашно от рожков

За чийзкейк сместа:

  • 1 бр. яйце
  • 250 г крем сирене
  • 60 г мед (2-3 с.л.)
  • 1 ванилия
Начин на приготвяне:
  • Разтопяваме на водна баня шоколадът и кокосовото масло, и хубаво разбъркваме.
  • Към тази смес добавяме захарта и 2-те яйца. Разбиваме с вилица или тел.
  • Слагаме брашното от рожков и разбъркваме хубаво.
  • В купа разбъркайте всички продукти за чийзкейк сместа.
  • В тавичка 20 х 20 см сложете на дъното хартия за печене.
  • Сипете половината от шоколадовото тесто и отгоре изсипете чийзкейк крема. (по желание може да сложите и пресен плод - череши, вишни, ягоди, малини)
  • След това с лъжица разпределете отгоре останалото шоколадово тесто и направете няколко бразди с дървен шиш или вилица.
  • Загрейте предварително фурната на 180⁰С.
  • Печете сладкиша около 30 - 35 минути.
  • Оставете сладкиша хубаво да изстине преди да го разрежете.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")