понеделник, 17 юни 2019 г.

Диетична друсана пица без брашно


Някои рецепти трябва да си ги "подстрижа" по модата :)☺. Така направих с тази добре позната ми рецепта, която си беше доста хубава и преди "подстригването".
Оригиналната рецепта (която е с брашно) може да намерите на сайта на "Веселия готвач". Преди време съм я правила и помня, че много ни хареса. Сега ще я друсна диетично, като махна брашното и заложа на спойка от яйца и кашкавал.

Диетична друсана пица без брашно 


Продукти:
(може да ги променяте според вашия вкус, като (както пише в оригиналната рецепта), съотношението зеленчуци/колбаси е 350/250 приблизително)


  • 220 - 250 г - Пушено свинско филе, шунка или колбас по избор
  • 140 г пресни гъби печурки
  • 120- 140 г млада тиквичка
  • 1 бр. домат
  • 1 прясна червена чушка (не много голяма)
  • 1 прясна зелена чушка (не много голяма)
  • 6 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 1 с.л. горчица
  • 200 - 250 г кашкавал (настърган на едро ренде)
  • малки люти чушлета (по желание)
  • кромид лук (по желание)
  • 60 г синьо сирене
  • 4 - 6 с.л. настърган пармезан

Начин на приготвяне:
1. Отрязвам 5 - 6 тънки филийки от пушеното филе и ги оставям настрана, а останалото филе нарязвам на кубчета. Поставям в голяма купа с капак (с помощта на която ще друсна на по-късен етап сместа). 
2. Гъбите измивам и нарязвам на тънки филийки. Слагам ги в купата при месото. 
3. Тиквичката нарязвам на малки кубчета и тя отива в купата. 
4.Попарвам домата за секунди във вряла вода,след това в студена и го обелвам. Нарязвам само месестата част (без семките) на кубчета. 
5. Нарязвам зелената и червената чушка на кубчета и слагам в купата 
6. Разбивам в отделна купа яйцата. Добавям към тях солта, черния пипер, горчицата, настъргания кашкавал и разбърквам. Изсипвам ги в купата с другите продукти. 
7. Затварям купата с капака и раздрусвам хубаво сместа.
8. Включвам фурната на 200 - 220 градуса. В голямата правоъгълна тава от фурната (или в две по-малки) слагам хартия за печене. Намазвам с малко олио или зехтин и поръсвам равномерно 1 - 2 с.л. настърган пармезан. Отгоре изсипвам сместа от купата и внимателно разстилам с лъжица. Наръсвам сместа със съвсем малко количество олио или зехтин. Разпределям малки парченца надробено синьо сирене.
9. Лютите чушки разполовявам на две и изчиствам семките и дръжките. Слагам по малко парче синьо сирене вътре в чушките и завивам всичко заедно с парче тънко нарязано филе (това, което нарязах и оставих в т.1). 
10. Подреждам рулцата с чушки върху пицата. 
11. Слагаме по желание и нарязан на филийки кромид лук. 
12. Пека я около 30 минути в предварително загрята фурна. Малко преди да я извадя от фурната я поръсвам с около 1 с.л. настърган пармезан.

Аз лично я предпочитам в много тънък вариант, за това разпределям пицата в две тави - едната с много тънък слой, другата тава с по-дебел слой.
По желание може да наръсим с пресни листни подправки (на снимката с чубрица) . Поднасяме я топла.



Диетична друсана пица без брашно


Тънка, сочна, ароматна и много вкусна диетична пица















Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")