След като рисувах с Bonduelle, част от продуктите използвах за пай. Това е една от марките, които редовно купувам, защото ги харесвам.
Днешната рецепта е в жълто, т.е. с царевица. Паят послужи за фон на една пролетна рисунка. След като направих опит да рисувам с храна, то и друг член на семейството изяви желание да опита. Пролетното настроение, което ми подариха Bonduelle се оказа заразно.
loading...
Продукти за пая:
- 80 мл светла бира (може да се замени с прясно мляко или вода)
- 120 мл олио
- 40 г сирене чедър, настъргано
- 1/2 равна ч.л. сода
- 340 г брашно
За плънка:
- 2 яйца
- 160 мл прясно мляко
- 150 - 200 г сварени макарони
- 300 г царевица от консерва Bonduelle (количеството може да варира от 200 до 400 г според вкуса)
- 70 г сирене чедър, настъргано
- щипка сол, малко смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Смесете продуктите за тестото в тази последователност, в която са дадени в горния списък.
- От полученото тесто разточете кора, поставете я във форма за пай и повдигнете в краищата, за да се образува стеничка. Сложете в хладилник, докато приготвяте плънката.
- За плънката разбийте яйцата с прясното мляко.
- Сварете макарони (около 1 чаша са в сурово състояние). Отцедете ги и оставете малко да се охладят.
- Към млякото с яйцата добавяме макароните, царевицата, сиренето и подправките.
Плънка |
- Загряваме фурната на 180 - 200 ⁰ С.
- Изсипваме плънката върху тестената кора и печем до стягане на плънката и поруменяване на кората по периферията.
Снимка преди печене |
Преди печене може да украсите с някаква рисунка |
Изпечен |
Царевицата с чили на Bonduelle ще е много подходяща за този пай, особено ако обичате леко пикантния вкус. (Аз не сложих заради децата, но един ден ще го опитам точно с нея).
Да ви е сладко!
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар