Рецептата е от колекцията на Lidl. Хареса ми не само вкусът, но и пъстротата й, за това си я записвам като една цветна идея.
Пастет от сирене с чушки и слънчогледови семки върху салата от айсберг |
Продуктите, които изполвах:
- 1 бр. месеста червена чушка
- 1 бр. месеста жълта чушка
- 50 г печени белени слънчогледови семки
- 200 г сирене Дунавия (или Фета)
- 150 г крем сирене
- 2 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- щипка черен пипер
- 1 ч.л. риган
- салата айсберг (овкусена със сол, оцет и зехтин)
Начин на приготвяне:
- Нарязваме чушките на кубчета и ги запържваме в 2 с.л. зехтин за около 2 минути.
- Добавяме към чушките в тигана слънчогледовите семки и ситно нарязаните скилидки чесън. Пържим още 3 - 4 минути или докато течността, която са пуснали чушките се изпари.
- Подправяме с черен пипер и риган и отстраняваме от котлона. Оставяме да изстине.
Запържваме чушките, слънчогледовите семки и чесъна |
- Сиренето "Дунавия" намачкваме с вилица и добавяме към него крем сиренето. Разбъркваме хубаво.
- Смесваме пастетът от сирене с чушките, като си оставяме 1 - 2 лъжици от чушките за декорация.
- Разбъркваме хубаво и сервираме към сухари, брускети или като допълнение към салати.
Пастет от сирене с чушки и слънчогледово семе |
Привет, Снежи, чудесно е да видя публикация тук, а тя пък е толкова цветна и красива и вкусна:). Поздрави!
ОтговорИзтриванеМ...да, вкусно и красиво!
ОтговорИзтриване