Пастет от сирене с чушки и слънчогледово семе


Рецептата е от колекцията на Lidl. Хареса ми не само вкусът, но и пъстротата й, за това си я записвам като една цветна идея.

Пастет от сирене с чушки и слънчогледови семки върху салата от айсберг



Продуктите, които изполвах:

  • 1 бр. месеста червена чушка
  • 1 бр. месеста жълта чушка
  • 50 г печени белени слънчогледови семки
  • 200 г сирене Дунавия (или Фета)
  • 150 г крем сирене
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • щипка черен пипер
  • 1 ч.л. риган
  • салата айсберг (овкусена със сол, оцет и зехтин)


Начин на приготвяне:

  • Нарязваме чушките на кубчета и ги запържваме в 2 с.л. зехтин за около 2 минути.
  • Добавяме към чушките в тигана слънчогледовите семки и ситно нарязаните скилидки чесън. Пържим още 3 - 4 минути или докато течността, която са пуснали чушките се изпари.
  • Подправяме с черен пипер и риган и отстраняваме от котлона. Оставяме да изстине.


Запържваме чушките, слънчогледовите семки и чесъна


  • Сиренето "Дунавия" намачкваме с вилица и добавяме към него крем сиренето. Разбъркваме хубаво.
  • Смесваме пастетът от сирене с чушките, като си оставяме 1 - 2 лъжици от чушките за декорация.
  • Разбъркваме хубаво и сервираме към сухари, брускети или като допълнение към салати.


Пастет от сирене с чушки и слънчогледово семе



2 коментара:

  1. Привет, Снежи, чудесно е да видя публикация тук, а тя пък е толкова цветна и красива и вкусна:). Поздрави!

    ОтговорИзтриване

loading...