Руло с брашно от лимец

Това е едно много, наистина много лесно за приготвяне руло, което ме очарова с вкуса си и абсолютно заслужава да му отделя място в блога. 

Споделено от кухнята на Elti -
Лесно и много бързо руло с брашно от лимец, крем маскарпоне и малини 


Продукти за блата:

Приготвяне на блата:

  • С телена бъркалка разбъркваме яйцата, добавяме и захарта.
  • Слагаме врялата вода и олиото, и разбъркваме.
  • Добавяме брашното заедно с бакпулвера.
  • Слагаме лист хартия за печене на дъното на тава (използвам голямата от фурната), като много леко я намасляваме.
  • Изсипваме сместа (тя не е гъста и се разлива сама без проблем).
  • Печем в предварително нагрята фурна на 170 ⁰С. (Не засякох време, но става доста бързо).

За крем използвах:

  • 250 г маскарпоне
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 3 с.л. подсладено кондензирано мляко (може да се пропусне, ако се ползва сладко или ако плодовете са достатъчно захарни)
  • пресни малини (може да се направи и със сладко, пробвах го с такова от вишни)
  • орехови ядки (по желание)
  • ванилия
Приготвяне на крема:
  • Разбъркваме с лъжица маскарпонето, заквасената сметана и подсладеното кондензирано мляко. Ароматизираме с ванилия.
  • Плодовете (пресни или от сладко) се наръсват върху крема, след като е нанесен на блата.
  • По желание наръсваме и едро счукани орехи.
След като извадим блата от фурната, оставяме малко да изстине, отлепяме хартията.
Намазваме с крем, наръсваме плодовете, малко орехи и завиваме на руло.
Сервираме студено нарязано на тънки филийки.

Част от продуктите за руло с брашно от лимец

Сместа за блата е рядка и лесно се разлива в тавата 

Блат, крем, плодове

Вариант със сладко


Публикувам рецептата с благодарности към братовчедка ми Лили 🌷🌷🌷, която не само ме почерпи с това руло, даде ми рецептата, но и ме посъветва да не се изкушавам да слагам по 3 с.л. вода, за да не ми се сбива блата, както се вижда на снимката (пак е вкусно и публикувам рецептата дори и със снимки със сбит блат, за да не потъне в забрава тази така хубава рецепта).

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")