Днес опитах тази рецепта за диетичен кето хляб с кисели краставички и споделям доволна с вас:
Кето хляб с кисели краставички |
Продукти:
- 80 г (1/2 ч.ч.) заквасена сметана
- 1/2 ч.ч. зехтин (разтопена свинска мас)
- 2 яйца
- 110-115 г (1 + 3/4 ч.ч.) бадемово брашно
- 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1равна ч.л. сол
- 2 с.л. сок от кисели краставички
- 1 ч.ч. ситно нарязани кисели краставички
- 4 с.л. ситно нарязан пресен копър
- 1 ч.ч. (70 г) настърган чедър (35 г в сместа и 35 г за поръсване)
Начин на приготвяне:
(снимки от процеса има в края на публикацията)
Първо включваме фурната на 180⁰С.
- Подготвяме формата, в която ще печем (ползвах правоъгълна, с размери 26 х 8 см), като слагаме хартия за печене, която да покрие дъното и да хване стените.
- В купа слагаме заквасената сметана, зехтина и яйцата. Разбиваме енергично с бъркалка.
- Добавяме след това бадемовото брашно, бакпулвера и солта. Разбъркваме до хубаво смесване на съставките.
- Сипваме водата от киселите краставички и пак разбъркваме.
- Добавяме нарязаните кисели краставички, копъра и половината (35 г) от настъргания чедър.
- Слагаме в нагрятата фурна и печем около 30 минути. След това наръсваме останалия чедър и връщаме във фурната за още около 10 минути.
Бележка: В оригиналната рецепта има и стевиола, но аз не сложих.
Смесваме всички продукти |
Изсипваме сместа във форма, покрита с хартия за печене |
Току що изваден от фурната |
Когато се охлади нарязваме на филийки |
Любима филийка с млечна салата |
Няма коментари:
Публикуване на коментар