Кето хляб с кисели краставички

 Днес опитах тази рецепта за диетичен кето хляб с кисели краставички и споделям доволна с вас:

Кето хляб с кисели краставички

 Продукти:

  • 80 г (1/2 ч.ч.) заквасена сметана
  •  1/2 ч.ч. зехтин (разтопена свинска мас)
  • 2 яйца
  • 110-115 г (1 + 3/4 ч.ч.) бадемово брашно
  • 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1равна ч.л. сол
  • 2 с.л. сок от кисели краставички
  • 1 ч.ч. ситно нарязани кисели краставички
  • 4 с.л. ситно нарязан пресен копър
  • 1 ч.ч. (70 г) настърган чедър (35 г в сместа и 35 г за поръсване)

Начин на приготвяне:
(снимки от процеса има в края на публикацията)
Първо включваме фурната на 180⁰С.
  • Подготвяме формата, в която ще печем (ползвах правоъгълна, с размери 26 х 8 см), като слагаме хартия за печене, която да покрие дъното и да хване стените.
  • В купа слагаме заквасената сметана, зехтина и яйцата. Разбиваме енергично с бъркалка.
  • Добавяме след това бадемовото брашно, бакпулвера и солта.  Разбъркваме до хубаво смесване на съставките. 
  • Сипваме водата от киселите краставички и пак разбъркваме.
  • Добавяме нарязаните кисели краставички, копъра и половината (35 г) от настъргания чедър.
  • Слагаме в нагрятата фурна и печем около 30 минути. След това наръсваме останалия чедър и връщаме във фурната за още около 10 минути.

Бележка: В оригиналната рецепта има и стевиола, но аз не сложих.

Смесваме всички продукти


Изсипваме сместа във форма, покрита с хартия за печене

Току що изваден от фурната

Когато се охлади нарязваме на филийки

Любима филийка с млечна салата






Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...