Бисквитените торти не са това, което бяха :)
Тази е с много лек крем без варене. С конфитюр от кайсии, който направих ден по-рано. (Кайсиите са от Силистра и са най-сладките и ароматни, които съм яла в близките няколко години.)
За тази торта ще ви трябват:
- 250 г бисквити "Закуска" (бели или какаови, според вкуса)
- 200 г овесени бисквити (любими са ми тези от Лидл)
- 250 г маскарпоне
- 200 г йогурт Pilos
- 150 г подсладено кондензирано мляко
- по желание (и ако ви се намира) малко течен шоколад, около 2 - 3 с.л.
- 3 - 4 с.л. конфитюр от кайсии (или пресни кайсии)
- 1 с.л. разтворимо кафе
- 1 с.л. коняк
- Разбиваме заедно маскарпонето и йогурта.
- Добавяме подсладеното кондензирано мляко (оставете си 2 с.л.) и разбъркваме.
Приготвяне на тортата:
- Слагаме в купа 1 ч.ч. вода, кафето, коняка и 2 с.л. подсладено кондензирано мляко. Това ще е сиропът, в който ще топваме бисквитите.
- В тавата, в която ще правим тортата, подреждаме един ред от бисквити "Закуска", като преди това всяка бисквитка топваме за кратко в приготвения сироп.
- Намазваме бисквитите с приготвения крем (по желание, преди крема, намазваме бисквитите със затоплен течен шоколад).
- Отгоре подреждаме ред от овесените бисквити, като пак ги топваме в сироп преди това.
- Намазваме с тънък слой конфитюр от кайсии или слагаме дребно нарязани парченца от сурови кайсии.
- Слагаме малко от крема.
- Следва още един ред овесени бисквити.
- Пак малко конфитюр, след това крем.
- И последен ред бисквити "Закуска".
- Отгоре намазваме с крем, украсяваме с парчета пресни кайсии и трохи от счукани бисквити и ядки.
Прибираме тортата в хладилник за няколко часа или една нощувка.
И да ви е сладко след това :)
Снежи,
ОтговорИзтриванечудесна бисквитена торта.Аз правя класическите бисквитени торти с крем, но днес наистина има много голям избор на рецепти с различни продукти.
Поздрави !