вторник, 19 юли 2016 г.

Бисквитена торта



Бисквитените торти не са това, което бяха :)
Тази е с много лек крем без варене. С конфитюр от кайсии, който направих ден по-рано. (Кайсиите са от Силистра и са най-сладките и ароматни, които съм яла в близките няколко години.)

За тази торта ще ви трябват:



  • 250 г бисквити "Закуска" (бели или какаови, според вкуса)
  • 200 г овесени бисквити (любими са ми тези от Лидл)
  • 250 г маскарпоне
  • 200 г йогурт Pilos
  • 150 г подсладено кондензирано мляко
  • по желание (и ако ви се намира) малко течен шоколад, около 2 - 3 с.л.
  • 3 - 4 с.л. конфитюр от кайсии (или пресни кайсии)
  • 1 с.л. разтворимо кафе
  • 1 с.л. коняк
Приготвяне на крема:

  • Разбиваме заедно маскарпонето и йогурта.
  • Добавяме подсладеното кондензирано мляко (оставете си 2 с.л.) и разбъркваме.
Може да сложим аромат ванилия, но аз го пропуснах, за да се усеща ароматът на кайсии.

Приготвяне на тортата:

  • Слагаме в купа 1 ч.ч. вода, кафето, коняка и 2 с.л. подсладено кондензирано мляко. Това ще е сиропът, в който ще топваме бисквитите. 
  • В тавата, в която ще правим тортата, подреждаме един ред от бисквити "Закуска", като преди това всяка бисквитка топваме за кратко в приготвения сироп.
  • Намазваме бисквитите с приготвения крем (по желание, преди крема, намазваме бисквитите със затоплен течен шоколад).
  • Отгоре подреждаме ред от овесените бисквити, като пак ги топваме в сироп преди това.
  • Намазваме с тънък слой конфитюр от кайсии или слагаме дребно нарязани парченца от сурови кайсии.
  • Слагаме малко от крема.
  • Следва още един ред овесени бисквити
  • Пак малко конфитюр, след това крем.
  • И последен ред бисквити "Закуска".
  • Отгоре намазваме с крем, украсяваме с парчета пресни кайсии и трохи от счукани бисквити и ядки.



Прибираме тортата в хладилник за няколко часа или една нощувка.
И да ви е сладко след това :)






1 коментар:

  1. Снежи,
    чудесна бисквитена торта.Аз правя класическите бисквитени торти с крем, но днес наистина има много голям избор на рецепти с различни продукти.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")