Продукти:
- 12 бр. червени чушки
- 500 г извара
- 250 г сирене
- 120 г кашкавал
- 3 яйца
- 1 ч.л. суха чубрица
- 2 -3 щипки смлян черен пипер
- 1 равна с.л. брашно
за доматения сос:
- 3 - 4 домата
- 3 - 4 с.л. олио
- сол
- скилидка чесън
- магданоз
Начин на приготвяне:
- В купа смесваме изварата, намачканото сирене и настъргания кашкавал.
- Слагаме яйцата, подправките, брашното и разбъркваме.
- На чушките изрязваме капаче от страната на дръжката, изчистваме от семките и посоляваме отвътре.
- Пълним чушките със сместа, затваряме с отрязаното капаче и подреждаме в тава, намазана с олио. Отгоре също поливаме със струйка олио. (Ако ви остане от сместа за пълнене може да направите малки топчета, които да сложите между чушките. Получават се вкусни сиренени кюфтенца)
- Изпичаме във фурна на 220 - 230 (С) градуса.
- В тиган слагаме 3 - 4 с.л. олио и настърганите домати.
- Когато водата на доматите се изпари слагаме сол и продължаваме на пържим до оставане на мазнина.
- На края добавяме ситно нарязана скилидка чесън и по желание ситно нарязан магданоз.
- Сервираме чушките върху "локвичка" от доматения сос, поръсени с нарязан магданоз. Ако ги предлагаме в топъл вариант може допълнително да поръсим с малко настърган кашкавал.
Снежи, много свежо лятно предложение!
ОтговорИзтриванеЧудничко, Снежи!
ОтговорИзтриване