петък, 1 юли 2016 г.

Чушки с извара, сирене и кашкавал



Продукти:



  • 12 бр. червени чушки
  • 500 г извара
  • 250 г сирене
  • 120 г кашкавал
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. суха чубрица
  • 2 -3 щипки смлян черен пипер
  • 1 равна с.л. брашно

за доматения сос:

  • 3 - 4 домата
  • 3 - 4 с.л. олио
  • сол
  • скилидка чесън
  • магданоз


Начин на приготвяне:

  • В купа смесваме изварата, намачканото сирене и настъргания кашкавал.
  • Слагаме яйцата, подправките, брашното и разбъркваме.
  • На чушките изрязваме капаче от страната на дръжката, изчистваме от семките и посоляваме отвътре.




  • Пълним чушките със сместа, затваряме с отрязаното капаче и подреждаме в тава, намазана с олио. Отгоре също поливаме със струйка олио. (Ако ви остане от сместа за пълнене може да направите малки топчета, които да сложите между чушките. Получават се вкусни сиренени кюфтенца)




  • Изпичаме във фурна на 220 - 230 (С) градуса.
Докато чушките се пекат правим доматения сос:
  • В тиган слагаме 3 - 4 с.л. олио и настърганите домати.
  • Когато водата на доматите се изпари слагаме сол и продължаваме на пържим до оставане на мазнина.
  • На края добавяме ситно нарязана скилидка чесън и по желание ситно нарязан магданоз.




  • Сервираме чушките върху "локвичка" от доматения сос, поръсени с нарязан магданоз. Ако ги предлагаме в топъл вариант може допълнително да поръсим с малко настърган кашкавал.




2 коментара:

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")