Това е семейната любима рецепта за пържени кюфтета, която до скоро се чудех дали да записвам в блога. Но всички у дома толкова ги обичаме, че кухнята на Elti не може без тях.
loading...
Продукти:
- 1 кг кайма (смес телешко и свинско)
- 1 голяма глава кромид лук (или 2 средни (може и 2 големи))
- 3 филии хляб
- 2 яйца
- 1 картоф (около 250 г)
- 1 равна ч.л. смлян черен пипер (или на вкус)
- 1 с.л. суха чубрица
- половин скилидка чесън, ситно нарязана
- сол (внимавайте с нея, че готовата кайма е солена)
- За паниране: пшенично брашно (около 2 с.л.), царевично брашно (около 2 с.л.), вегета (около 1 с.л.)
- Олио за пържене
За кюфтетата с любов :) |
- Сложете каймата в купа. Нарежете лука на ситно и го добавете към каймата. Сложете и чесънчето.
- Накиснете хляба във вода и след като омекне го отцедете хубаво и го сложете в купата с каймата.
- Добавете настъргания на ситно ренде суров картоф, яйцата, подправките и омесете хубаво каймата.
Оставете около час на студено. След това с влажна ръка оформете кюфтета с размер по желание.
- Загрейте олио в тиган с незалепващо покритие.
- Пригответе си смес от пшенично, царевично брашно и вегета.
Оваляйте кюфтетата в брашнената смес и изпържете в добре загрятото олио до хубаво зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар