сряда, 22 март 2017 г.

Пържени кюфтета


Това е семейната любима рецепта за пържени кюфтета, която до скоро се чудех дали да записвам в блога. Но всички у дома толкова ги обичаме, че кухнята на Elti не може без тях.


loading...



Продукти:

  • 1 кг кайма (смес телешко и свинско)
  • 1  голяма глава кромид лук (или 2 средни (може и 2 големи))
  • 3 филии хляб
  • 2 яйца
  • 1 картоф (около 250 г)
  • 1 равна ч.л. смлян черен пипер (или на вкус)
  • 1 с.л. суха чубрица
  • половин скилидка чесън, ситно нарязана
  • сол (внимавайте с нея, че готовата кайма е солена)
  • За паниране: пшенично брашно (около 2 с.л.), царевично брашно (около 2 с.л.), вегета (около 1 с.л.)
  • Олио за пържене


За кюфтетата с любов :)
Начин на приготвяне:

  • Сложете каймата в купа. Нарежете лука на ситно и го добавете към каймата. Сложете и чесънчето.
  • Накиснете хляба във вода и след като омекне го отцедете хубаво и го сложете в купата с каймата.
  • Добавете настъргания на ситно ренде суров картоф, яйцата, подправките и омесете хубаво каймата.



Оставете около час на студено. След това с влажна ръка оформете кюфтета с размер по желание.



  • Загрейте олио в тиган с незалепващо покритие.
  • Пригответе си смес от пшенично, царевично брашно и вегета.



Оваляйте кюфтетата в брашнената смес и изпържете в добре загрятото олио до хубаво зачервяване.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")