Това е не само най-бързата бисквитена торта, но и една от най-обичаните и често приготвяни у дома. Рецептата открих преди 4 години и ако тогава се придържах по-плътно към нея, то с годините я променях и пробвах какви ли не разновидности. Сега ще запиша най-икономичния вариант.
От тази доза излизат 8 парчета, но аз умишлено не правя по-големи количества. Толкова убийствено вкусна е, че след като нагълтам повечко калории ми идва да се убия. Решението е в количеството, волята не ми върши работа (това за кой път го казвам?).
Продукти:
- 200 г чаени бисквити (с масло) - купувам едни правоъгълни от Lidl на Sondey, Butter Biscuits
- 200 г течна сметана
- 240 г млечен шоколад (може и черен, или такъв с ядки, стафиди. Най-често, за тази торта, купувам този)
- 40 г масло
Приготвяне:
- Сложете сметаната и маслото в метален съд.
- Загрейте на котлона почти до кипване и отстранете.
- Добавете начупения на малки парченца шоколад и му дайте време да се разтопи.
- Разбърквайте от време на време.
- Щом шоколадът се разтвори напълно, разбъркайте хубаво, преди да пристъпите към сглобяването на тортата.
- В подходяща форма сложете фолио за свежо съхранение (после лесно ще извадите тортата)
- Насипете малко от шоколадовата смес.
- Отгоре подредете ред бисквити, като преди това ги топнете за кратко в мляко или рядък захарен сироп.
- Върху бисквитите излейте част от крема и след това сложете нов ред бисквити, и така до свършване на продуктите.
- Приберете в хладилник, до стягане на крема ( 3- 4 часа са достатъчни).
Използвах кутия от сладолед - много удобно. С капачето скриваш какво има в кутията и тортата отлежава спокойно в хладилника :)
- След това, с помощта на фолиото, изваждаме тортата на чиния или поднос.
Понякога си оставям малка част от крема за декорация. Но свикнахме да я ядем и без украса, че все се намира кой да омете съдинката, с мисълта, че просто ми е артисало :)
Да ви е сладко!
Наскоро правих и бисквитената торта на Ани от "Вкуснотека". Явно съм в периода на бисквитените леснотии. Много вкусна се оказа и тя, така, че препоръчвам не по-малко горещо от шоколадовата, която ви предложих! По-близка е до класическата, но кремът НЕ е от ония розовите - нишестени. Всъщност кремът е близък до един, който също открих преди 4 години - крем за торти Алиана. Сега направих миксиране на двете рецепти, използвах оризово брашно за крема, добавих и желиран плодов слой, но нямам запис, който да се нарече рецепта. За това само снимка:
Която и да изберете няма да съжалявате.
Мммм...рано, рано ми подслади кафето и деня, Снежи! А защо не остави вариант - изберете и двете? Аз съм за него:)..
ОтговорИзтриванеПрегръдка с пожелание за хубав петък ..и събота..и неделя :*!
Наистина трябваше да напиша "направете и двете" :)) Да ти е сладко, Ив!
ИзтриванеИ пожелания за хубава седмица от мен! Прегръдки :*
Видяло се е то,че през почивните дни ще правя бисквитена торта!Отдавна я отлагам,обаче от толкова много подстрекатели къде ти....мира нямам вече... :)
ОтговорИзтриванеСнежи,и ти пореден жестоко безмилостен подстрекател си и то не с една,а цели две бисквитени торти....великолепни са ,а особено желираната ми е толкова,ама толкова на сърце!
Е,явно и на мен ще ми идва да се убия :) .
Прегръдка и хубав уикенд,мила!
И аз доста време не бях правила, Роси. То за това сега съм подхванала бисквитената тема в различни варианти :)) Хапни си, пък после ще му мислим как да се разминем с убийството :)) Прегръдка и от мен, с пожелание за хубава нова седмица!
ИзтриванеБисквитените торти са ми сред любимите, Снежи! Такъв трик с обръщането ѝ е много хитро :) Ще се възползвам от идеята :) Хубав и по-слънчев ден!
ОтговорИзтриванеМен (почти) ме хваща срам, като трябва да сложа етикет "любимо" :)) Толкова много неща обичам :) Обърната може да я декорираш по-така :) Аз често я обръщам с идеята да й придам по-красив вид и в крайна сметка си я хапваме гола-голеничка.
ИзтриванеХубав ден и успешна седмица, Албенче!
This cake looks and I am sure, taste good.
ОтговорИзтриванеI'm glad you like it! Thanks!
ИзтриванеСнежи, чудесна идея!
ОтговорИзтриванеАз съм по натуралния шоколад, но това са подробности :)
Прегръдка и усмихнат уикенд!
Дани, с натурален става много добре (като искам да има повече за мен я правя с натурален, другите не го обичат ;))
ИзтриванеПрегръдка и от мен, с пожелание за хубава седмица!
Може ли да избера и двете, Снежи? Даже ще си затворя очите за калориите. ;)
ОтговорИзтриванеПрекрасни са и двете ти предложения!
Да ви е сладичко вкъщи и хубава вечер!
Да ти е сладко, Гери! Номера със затваряне на очите го практикувам до професионално ниво :)) Ако имаш нужда от съвет... :))
ИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Аз залитам към първата, макар да не съм безразлична и към втората! Абе, дай ги и двете;) Хубав уикенд, Снежи!
ОтговорИзтриванеДавам, давам, Мъхче :) Първо парченце от по-класическата, че е по-малко сладка. Второто от шоколадовата :) Поздрави и усмихната нова седмица!
ИзтриванеИ при теб ли се омита съдинката, като "артисало"?! :)
ОтговорИзтриванеСнеже и двете предложения са вкусни, лесни и ефектни торти!
Прегръдка!
Всеки път, Инче се омита :) Понякога крия, понякога се примирявам, все едно не е артисало :)) Прегръдка и хубав ден ти пожелавам!
ИзтриванеОбичам бисквитени торти, Снежи и всичките ти предложения са страхотни -
ОтговорИзтриванено определено фаворит у дома би била шоколадова. Чудесна идея!
Снимките са неустоими апетитни и изкушаващи....Поздрави за теб и хубави почивни дни.
Дианче, благодаря ти! Опитай (както би казала ти), сигурна съм, че ще ви хареса :)
ИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Снежи, мнооого вкусна торта! Прииска ми се цялата шоколадова! Това е то, като снимаш толкова апетитни кадри!
ОтговорИзтриванеБих я разменила, тази шоколадовата, за някоя твоя вкусотия, Бети! Ти си ми фаворит по апетитните кадри :) Поздрави и хубав ден!
ИзтриванеШоколадова прелест, кремът е страхотен, но досега не съм го използвала за бисквитени торти, виж, това е идея. в къщи ги обичаме много, във всичките им варианти, така, че на тази определено ще се зарадват:)))) Предала си гурме визия на класиката, Снежи, поздравления! С удоволствие взимам парченце за кафето!
ОтговорИзтриванеВреме е да го изпиташ и в бисквитени торти, Кате :) Да ти е сладко кафето и хубав денят ти! Прегръдки!
ИзтриванеМного хубава торта, Снежи, а и толкова лесна за приготвяне :). Точно по моя вкус.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
Това обичам и аз на тази торта, Дианче - леснотията :) Хубав да е и твоят ден! Прегръдки!
ИзтриванеСнежи, красота, и двете торти са уникални, а кадрите- невероятни. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Танче! Поздрави и от мен! Хубав ден!
Изтриване