Видях го много снежен Вършец, но все така уютен и красив (снимки в края на публикацията).
Тя, зимата, по принцип засилва усещането за уют с контраста между топлото и студеното, с огъня в камината и снежния пейзаж през прозореца, с греяната ракийка (или вино), салата с мирис на късно лято и мекотата на одеялото.
Салатата (за ракийката) днес е от Вършец и със същото име.
loading...
Продукти за 1 порция:
- 3 печени червени или зелени чушки (обелени)
- около 3 лъжици надробено бяло сирене
- 1 пълна с.л. крем сирене
- малко кисело мляко
- ядките на 5 - 6 ореха
- олио, сол
- чесън на вкус
- пресен копър
- Нарежете чушките на дълги ленти и ги подредете в чинията, в която ще сервирате.
- Наръсете ги със сол, малко олио и ситно нарязан чесън.
- Намачкайте сиренето с вилица, добавете крем сиренето и малко кисело мляко, за да получите кремообразна смес.
- Добавете към пастета от сирене 2 - 3 счукани на едро орехи и около 2 - 3 с.л. олио. Разбъркайте хубаво.
- Оформете пастета от сирене на топка в центъра на чинията с чушките.
- Поръсете с пресен копър и още счукани орехи.
Вътрешен линк
Вършец, януари 2017 г. - отрупан в сняг и замръзнал, почти безлюден, тих и красив:
Няма коментари:
Публикуване на коментар