Вършец и салата Вършец


Видях го много снежен Вършец, но все така уютен и красив (снимки в края на публикацията). 
Тя, зимата, по принцип засилва усещането за уют с контраста между топлото и студеното, с огъня в камината и снежния пейзаж през прозореца, с греяната ракийка (или вино), салата с мирис на късно лято и мекотата на одеялото. 
Салатата (за ракийката) днес е от Вършец и със същото име. 


loading...





Продукти за 1 порция:

  • 3 печени червени или зелени чушки (обелени)
  • около 3 лъжици надробено бяло сирене
  • 1 пълна с.л. крем сирене
  • малко кисело мляко
  • ядките на 5 - 6 ореха
  • олио, сол
  • чесън на вкус
  • пресен копър
Приготвяне:
  • Нарежете чушките на дълги ленти и ги подредете в чинията, в която ще сервирате.
  • Наръсете ги със сол, малко олио и ситно нарязан чесън.
  • Намачкайте сиренето с вилица, добавете крем сиренето и малко кисело мляко, за да получите кремообразна смес.
  • Добавете към пастета от сирене 2 - 3 счукани на едро орехи и около 2 - 3 с.л. олио. Разбъркайте хубаво.
  • Оформете пастета от сирене на топка в центъра на чинията с чушките.
  • Поръсете с пресен копър и още счукани орехи.



Вършец, януари 2017 г. - отрупан в сняг и замръзнал, почти безлюден, тих и красив:








Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...