петък, 12 юни 2015 г.

Пресни картофи с доматен сос и наденица на фурна


Продукти (за 3 порции):

  • 700 г пресни картофи
  • 3 - 4 стръка пресен кромид лук
  • 1 голям домат (или 2 средни)
  • 1 люта чушка (по желание)
  • 3 бр. сурова наденица
  • сол, черен пипер
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. зехтин с подправки
  • 2 - 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. червен пипер
  • пресен джоджен (или магданоз)


Приготвяне:

  • Измиваме хубаво картофите с четка (аз не ги беля, но, ако желаете ги обелете).
  • По-едрите разрязваме на две, по-дребните оставяме цели.
  • Поставяме ги в тавичка. Посоляваме, наръсваме смлян черен пипер и 2 с.л. ароматен зехтин.
  • Наливаме 2 ч.ч. вода и ги слагаме да печем във фурната.



  • Когато са полуготови, подреждаме отгоре парчетата наденица и връщаме във фурната.
  • Печем до готовност на картофите и наденицата.




  • В тиган загряваме малко олио и запържваме нарязания на дребно лук и нарязаната люта чушка.
  • Щом омекнат добавяме червения пипер и веднага след него домата - нарязан на дребно или настърган на ренде.
  • Пържим до омекване на домата.
  • Посоляваме съвсем малко и слагаме скилидката чесън.
  • От напълно готовите картофи вече, изваждаме два и ги намачкваме с вилица в доматения сос.
  • Добавяме малко от водата, в която са се пекли картофите.
  • Изливаме доматения сос върху картофите в тавичката и запичаме за кратко.




  • Сервираме с пресен джоджен (магданоз, копър).


3 коментара:

  1. Оооо Снежи, това е много вкусно, отдавна не съм правила. Благодаря, че ми напомни, снимките са толкова апетитни, че ми иде да нападна монитора :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Снежи, с огромно удоволствие бих се настанила на твоята маса и ще си чакам чудесната порцийка! :))
    Поздрави и прегръдка, мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудеснооо!!!
    В момента го приготвям!!!

    ОтговорИзтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")