Торта Рапунцел

Една малка принцеска си поръча торта с принцеса. И избрах да я изненадам с Рапунцел.


Много важно условие бе да има момиче, т.е. принцеса, с ония надиплени рокли и въпреки, че не бях правила до момента, сърце не ми даде да откажа.
А след като видях и снимките от самия рожден ден, вече бях истински щастлива, че не отказах.



Колко е хубаво да си на 5 и цялото детство тепърва да ти предстои. Да заспиваш с приказни герои, принцове да пазят съня ти. И най-хубавото - да вярваш в чудеса. Поглеждайки от прозореца на горния етаж, т.е. на големите, това е истинско богатство.

От сърце пожелавам на това лъчезарно и усмихнато дете да расте много, много щастливо и животът му да е приказка, в която доброто винаги побеждава. Приказка, изпълнена със смели мечти, копнежи, любов, вярност и безкрайна красота. Да гледа света от високи върхове, но с очите на дете.

01.06.2015 - Честит Рожден Ден, Люси!
И аз гледах няколко дни с очите на дете. Плануването, сглобяването и аранжирането на самата торта ме отвя в света на приказките.

Първо направих цветята.


Ден преди финала - къщичката на кулата.


И малинки, хамелеонче, долната част на кулата ( с поолюскана мазилка).



Самата торта оформих като пънче (веднага се сетих за това на Ирма и използвах техниката й). Вкусът е шоколадов, а захарен фондан има съвсем оскъдно - мини тортичката кула е облечена с фондан и горната част на пънчето. Фигурките са от гъм-пейст.


Блатовете са плътни, шоколадови (тези, с които правих мини тортата саксийка, като пропуснах настъргания шоколад). Но за тази торта - двойна доза.
Крем 1 - ганаш, с двойно повече шоколад от сметаната (и със смес от млечен и натурален шоколад).
Крем 2 - смес от сметана, подсладено кондензирано мляко и млечен шоколад.
Крем 3 - смес от подсладено кондензирано мляко, домашно сладко от ягоди (най-нова реколта), течна сметана и малко крем Оле за сгъстяване.

Сбърках редуването на кремовете. Шоколадовия ганаш трябваше да е по средата. И като гледам снимката - на по-дебел слой. Другите два съм ги уцелила. Първо сложих ягодов, после от крема с млечен шоколад.


Стената е покрита веднъж с разтопен млечен шоколад и втори път с разтопен натурален, в стремеж да се получи имитация на дърво.
Снимки от процеса няма, за това пък на готовата торта са повечко :)








16 коментара:

  1. Много красива торта,Снежи,поздравления за майсторството!Хубав юни!

    ОтговорИзтриване
  2. Красива е, като за принцеси! Истинска приказка! Поздрави, Снежи!

    ОтговорИзтриване
  3. Красота! Невероятна тортичка, Снежи! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Направо се чудя как принцесата рожденичка е склонила да бъда разрязана тортата...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Едвам, така ми каза майка й :) Все пак са я разрязали, но са запазили момиченцето. Хубав ден, Весе!

      Изтриване
  5. Снежи,
    невероятна красота е тази торта, като излязла от някоя приказка е.Царица си по правенето на тортите, заслужаваш титлата майстор - сладкар.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! А бе още се уча, ама децата не го знаят това и си харесват тортичките :) Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  6. Ех, ама колко е хубава! Браво, Снежи!
    Справила си се блестящо и това личи и по блесналите очи на малката рожденичка, а това е и най-добрата награда за труда ти. Още веднъж приеми моите комплименти, мила!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ирме, както за милите думи, така и за идеята за пънчето! Като си избистрих идеята за тортата и веднага се сетих за твоето предложение, което пусна по Коледа. Радостта на дечицата наистина е най-голямата награда. Получих я благодарение на теб!
      Прегръдки, мила!

      Изтриване
  7. Уникална....
    майсторска и впечатляваща като идея, изпълнение, прецизност и представяне!
    Много комплименти и поздрави за теб, и малката чаровница!

    ОтговорИзтриване

loading...