сряда, 3 юни 2015 г.

Торта Рапунцел

Една малка принцеска си поръча торта с принцеса. И избрах да я изненадам с Рапунцел.


Много важно условие бе да има момиче, т.е. принцеса, с ония надиплени рокли и въпреки, че не бях правила до момента, сърце не ми даде да откажа.
А след като видях и снимките от самия рожден ден, вече бях истински щастлива, че не отказах.



Колко е хубаво да си на 5 и цялото детство тепърва да ти предстои. Да заспиваш с приказни герои, принцове да пазят съня ти. И най-хубавото - да вярваш в чудеса. Поглеждайки от прозореца на горния етаж, т.е. на големите, това е истинско богатство.

От сърце пожелавам на това лъчезарно и усмихнато дете да расте много, много щастливо и животът му да е приказка, в която доброто винаги побеждава. Приказка, изпълнена със смели мечти, копнежи, любов, вярност и безкрайна красота. Да гледа света от високи върхове, но с очите на дете.

01.06.2015 - Честит Рожден Ден, Люси!
И аз гледах няколко дни с очите на дете. Плануването, сглобяването и аранжирането на самата торта ме отвя в света на приказките.

Първо направих цветята.


Ден преди финала - къщичката на кулата.


И малинки, хамелеонче, долната част на кулата ( с поолюскана мазилка).



Самата торта оформих като пънче (веднага се сетих за това на Ирма и използвах техниката й). Вкусът е шоколадов, а захарен фондан има съвсем оскъдно - мини тортичката кула е облечена с фондан и горната част на пънчето. Фигурките са от гъм-пейст.


Блатовете са плътни, шоколадови (тези, с които правих мини тортата саксийка, като пропуснах настъргания шоколад). Но за тази торта - двойна доза.
Крем 1 - ганаш, с двойно повече шоколад от сметаната (и със смес от млечен и натурален шоколад).
Крем 2 - смес от сметана, подсладено кондензирано мляко и млечен шоколад.
Крем 3 - смес от подсладено кондензирано мляко, домашно сладко от ягоди (най-нова реколта), течна сметана и малко крем Оле за сгъстяване.

Сбърках редуването на кремовете. Шоколадовия ганаш трябваше да е по средата. И като гледам снимката - на по-дебел слой. Другите два съм ги уцелила. Първо сложих ягодов, после от крема с млечен шоколад.


Стената е покрита веднъж с разтопен млечен шоколад и втори път с разтопен натурален, в стремеж да се получи имитация на дърво.
Снимки от процеса няма, за това пък на готовата торта са повечко :)








17 коментара:

  1. Много красива торта,Снежи,поздравления за майсторството!Хубав юни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Хубав нов месец и на теб, мила!

      Изтриване
  2. Красива е, като за принцеси! Истинска приказка! Поздрави, Снежи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Катенце! Поздрави и прегръдки!

      Изтриване
  3. Красота! Невероятна тортичка, Снежи! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Направо се чудя как принцесата рожденичка е склонила да бъда разрязана тортата...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Едвам, така ми каза майка й :) Все пак са я разрязали, но са запазили момиченцето. Хубав ден, Весе!

      Изтриване
  5. Снежи,
    невероятна красота е тази торта, като излязла от някоя приказка е.Царица си по правенето на тортите, заслужаваш титлата майстор - сладкар.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! А бе още се уча, ама децата не го знаят това и си харесват тортичките :) Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  6. Ех, ама колко е хубава! Браво, Снежи!
    Справила си се блестящо и това личи и по блесналите очи на малката рожденичка, а това е и най-добрата награда за труда ти. Още веднъж приеми моите комплименти, мила!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ирме, както за милите думи, така и за идеята за пънчето! Като си избистрих идеята за тортата и веднага се сетих за твоето предложение, което пусна по Коледа. Радостта на дечицата наистина е най-голямата награда. Получих я благодарение на теб!
      Прегръдки, мила!

      Изтриване
  7. Уникална....
    майсторска и впечатляваща като идея, изпълнение, прецизност и представяне!
    Много комплименти и поздрави за теб, и малката чаровница!

    ОтговорИзтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")