неделя, 22 юли 2012 г.

Зелева салата със сусам



Количествата са съвсем ориентировъчни:
Половин глава крехко, салатно зеле
2 бр. моркови
Сладка царевица от консерва (около 150г - 200г).
2 бр. краставици
Копър
Сол, оцет и олио

Дресинг със сусам:
2 с.л. мед
сокът от 1бр. лимон
5 с.л. олио
1 скилидка ситно нарязан чесън
щипка джинджифил на прах
2 -3 с.л. сусам
1/3 ч.л. сол

Зелето се нарязва на тънки ивички. Посоляваме леко и нежно! намачкваме (груби сме само, ако зелето е по-жилаво. Но за тази рецепта си трябва крехко зеле. Така, че грубостта - настрана). Овкусяваме със съвсем малко олио и оцет (след това ще нагодим окончателно вкуса с дресинга). Настъргваме морковите, слагаме изцедената царевица и нарязаните краставици. За подправка режем пресен копър.

За дресинга всичко (без сусама) разбъркваме много хубаво. Сусамът леко се запича на сух тиган и се слага или в дресинга, или директно се ръси върху салатата. Аз му направих дресинг-баня.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")