неделя, 15 юли 2012 г.

Сладолед с бял пипер

Трябва да имаш доста освободена кулинарна фантазия, за да ти хрумне да подправиш сладолед с пипер (па макар и по-light, т.е. бял). Тази нестандартна хрумка видях при DSdiva, а личното ми любопитство (като мощен мотиватор) донесе сладоледа и при мен. Нямах търпение да дойде неделя и да опитам това чудо на сладоледа. Говоря за миналата неделя - направих го, но нямах време да споделя колко е вкусен, защото на преден план стоеше куфара с багажа, преорганизиране на всички ангажименти и едно бързо настройване на вълна пътуване (за което ще пиша по-късно).
Дори сервирането и снимките са по бързата процедура (демек през пръсти :)) Безформените кафеникави парченца върху сладоледа, трябваше да играят ролята на сос карамел, ако имаше кой да ги разтопи. Друг път... обещавам! Макар, че... като се замисля, "чист" ми хареса повече. Я да си оттегля обещанието :)Та по темата за сладоледа - много вкусен, с едва доловима заигравка на тема пипер, но достатъчна, за да те накара да посегнеш за още. На домашните не казах в началото за тайната съставка, но аз целенасочено я търсех и стривах между зъбите, за да усетя комбинацията в пълен унисон.


Ако сте смели експериментатори, опитайте задължително! Уникален е! Рецептата е тук (при мен очевидно без пъпеш, но с цъфнало лятно настроение и хиляди благодарности).

4 коментара:

 1. Снежи, толкова е апетитен, че и аз започнах да търся пипера между зъбите :)
  Чакам с нетърпение разказа и за пътешествието!
  Поздрави и хубава неделя!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Дани! Гарантирано страхотно е усещането с пипера :)
   И твоят неделен ден да е хубав и весел! Поздрави :)

   Изтриване
 2. Снежи, много се радвам, че пробва и това!!!Сега разбирам защо сладоледът ти е допаднал толкова :))))то с това име, как да му устоиш :)))Много хубави снимки!
  Сърдечни поздрави и хубав неделен ден!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Диве, само като го прочетох и ми се искаше да хукна за продукти. Всичко сладко ми допада, не е от името :)))да знаеш. Трябваше да съм Сладунка :))) От мен огромни благодарности за рецептата и хубава вечер!

   Изтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")