Дори сервирането и снимките са по бързата процедура (демек през пръсти :)) Безформените кафеникави парченца върху сладоледа, трябваше да играят ролята на сос карамел, ако имаше кой да ги разтопи. Друг път... обещавам! Макар, че... като се замисля, "чист" ми хареса повече. Я да си оттегля обещанието :)
Продукти:
- 200 мл течна сладкарска сметана
 - 100 мл прясно мляко
 - 50 гр захар
 - 2 жълтъка
 - ванилова есенция
 - 1 к.л смлян бял пипер
 - щипка сол.
 
Начин на приготвяне:
- Кипваме млякото и сметаната. Слагаме белия пипер и щипка сол.
 - Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване и заливаме с горещото мляко.
 - Връща се сместа на котлона и бъркаме непрекъснато докато сместа леко се сгъсти (не трябва да кипва, махаме преди точката на кипене).
 - След това ароматизираме с ванилията и оставяме да изстине.
 - Прибираме в камерата, като периодично изваждаме и разбиваме.
 
Та по темата за сладоледа - много вкусен, с едва доловима заигравка на тема пипер, но достатъчна, за да те накара да посегнеш за още. На домашните не казах в началото за тайната съставка, но аз целенасочено я търсех и стривах между зъбите, за да усетя комбинацията в пълен унисон.
Ако сте смели експериментатори, опитайте задължително! Уникален е! Рецептата е тук (при мен очевидно без пъпеш, но с цъфнало лятно настроение и хиляди благодарности).



Снежи, толкова е апетитен, че и аз започнах да търся пипера между зъбите :)
ОтговорИзтриванеЧакам с нетърпение разказа и за пътешествието!
Поздрави и хубава неделя!
Благодаря, Дани! Гарантирано страхотно е усещането с пипера :)
ИзтриванеИ твоят неделен ден да е хубав и весел! Поздрави :)
Снежи, много се радвам, че пробва и това!!!Сега разбирам защо сладоледът ти е допаднал толкова :))))то с това име, как да му устоиш :)))Много хубави снимки!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и хубав неделен ден!
Диве, само като го прочетох и ми се искаше да хукна за продукти. Всичко сладко ми допада, не е от името :)))да знаеш. Трябваше да съм Сладунка :))) От мен огромни благодарности за рецептата и хубава вечер!
Изтриване