Кето брауни с лешници и ягоди |
Продукти:
- 100 г шоколад с минимум 60% какао
- 180 г кокосово масло
- 3 големи яйца
- 1 с.л. ром (или есенция ром)
- 1/4 ч.л. сол
- 120 г лешниково брашно (финно смлени сурови лешници)
- 1 с.л. заквасена сметана
- 100 г лешници, едро счукани
- За декорация: пресни ягоди, бял шоколад със стевия, кокосово масло
- Разтопяваме на водна баня шоколада и кокосовото масло. Разбъркваме до изглаждане на сместа.
- Добавяме трите разбити яйца, разбъркваме.
- Слагаме всички останали съставки и разбъркваме хубаво.
- Във форма с диаметър 26 см слагаме хартия за печене и изсипваме сместа.
- Печем в предварително нагрята на 170⁰ С фурна около 15 минути (времето е ориентировъчно).
- Десертът не трябва да се препича, за да запаси сочността си.
Кето брауни с лешници |
Изваждаме от фурната и оставяме да изстине. Нарязваме на парченца.
През това време почистваме и нарязваме ягодите. Разтопяваме около 60 г бял шоколад със стевия заедно с около 30 г кокосово масло (вместо шоколад и кокосово масло може да използваме маскарпоне, подсладено със стевия и/или еритритол)
От бялата шоколадова смес слагаме по лъжичка върху всяко парченце и отгоре подреждаме резени ягоди. Останалата ни бяла шоколадова смес напръскваме хаотично върху сладкиша.
Рецептата е модификация на любимия тарт брауни, който преди време Дани любезно ми подари при гостуването си в моя блог и за което много й благодаря.
В блога на Дани може да намерите невероятно вкусни и лесни рецепти, изпробвала съм не една и всичките са се настанили трайно в менюто ни.
Да ви е сладко! И на диетуващите, и на разпускащите 😉
Няма коментари:
Публикуване на коментар