Сладко от череши
(по същия начин може да приготвите от праскови, кайсии, малини, касис, круши и др.)
Тест и впечатления от трите продукта на
Dr. Oetker:
Gelfix 1:1 - плодове и захар в съотношение 1:1
Gelfix 2:1 - плодове и захар в съотношение 2:1
Gelfix 3:1 - плодове и захар в съотношение 3:1
 |
Сладко с различни плодове и продуктите Gelfix на Dr.Oetker |
Много се зарадвах на предложението на Д-р Йоткер да тествам фиксовете за сладко и бях приятно изненадана, че вече има
Gelfix 3:1, също така със
стевия и
фруктоза. Колкото по-голяма ставам (да се разбира на години, не на кг) и откакто станах баба, се опитвам да променя някои хранителни навици. Не може баба да яде баници и сладкиши и да казва "не е добре за теб" на внучето, нали така?
Още когато се появиха на пазара
гелфиксовете 1:1 ги опитах от любопитство и останах много доволна от бързината, с която се приготвя сладко (на практика от всички плодове). Няма загуби, варенето е само няколко минути и няма риск от прекалено гъсто или рядко (недоварено) сладко. Резултатът е гарантирано добър (ако не игнорираш упътванията към опаковките). И още един техен плюс, поради който ми харесват и ги използвам без угризения е, че за сгъстител се ползва пектин.
Нямах търпение да опитам новия вкус на Gelfix 3:1, създаден сякаш по поръчка за мен и новото ми отношение към захарта.
Реших да направя 3 варианта на сладко от череши: