събота, 8 август 2015 г.

Солени бутерки


С маслини


И със сирене. 
Тези два вкуса си избрахме за съботна закуска.



Начин на приготвяне:
1. Разточваме бутер тестото на кора с дебелина около 5 мм. (ако купите разточено, то прескочете тази стъпка).


2. Разрежете кората на две и сложете на едната половина почистени маслини, а на другата смес от сирене и яйца.
3. Върху маслините поръсете 1-2 с.л. грис.
4. Завийте на руло и нарежете парчета, около 2-3 см. дълги.


5. Застелете тава с хартия за печене. Подредете резенчетата изправени в тавата и ги натиснете отгоре с ръка, да станат на кръгли питчици.


6. Загрейте фурната на 220 - 230 (С). Изпечете ги в до апетитен загар.



2 коментара:

  1. Снежи,
    чудесни летни бързи закуски.Веднага ще ги изпробвам с маслини, правила съм ги със сладка плънка - канела, каф. захар и орехи.А също и със сирене и яйце.Към маслините и яйцето може да се добави малко магданоз.
    Весело лято !

    ОтговорИзтриване
  2. Правила съм подобни охлювчета, но с маслинова паста, много са вкусни. Поздрави, Снежи!

    ОтговорИзтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")