Котлети от прясно зеле


Това е едно обикновено панирано зеле, но се получава толкова вкусно, че исках да види бял ден някога и в блога. Е, стигнах и до него.



Продуктите са:

  • 1 малка прясна зелка
  • 2 яйца
  • около 1 ч.ч. брашно (може само пшенично или смес от пшенично и царевично)
  • сол
  • олио




Начин на приготвяне:

  • Нарязваме зелето на шайби с дебелина около 1 - 1¹/² см перпендикулярно на кочана (частта около кочана нарязваме на полукръгове). За да не се разпада му бодваме клечки за зъби отстрани. (Това е и най-трудното в рецептата, да се запази целостта на зелевите парчета).



  • Посоляваме и от двете страни и оставяме около 10-ина минути. (Зелето пуска сок, който ще ни е от помощ при панирането с брашно)
  • Разбиваме в съд яйцата.
  • В друг съд поставяме брашното.
  • Овалваме внимателно зелевите котлети първо в брашното след това в разбитите яйца и пържим в нагорещено олио.




Сервират се с прясна салата.

1 коментар:

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")