Това е едно обикновено панирано зеле, но се получава толкова вкусно, че исках да види бял ден някога и в блога. Е, стигнах и до него.
Продуктите са:
- 1 малка прясна зелка
- 2 яйца
- около 1 ч.ч. брашно (може само пшенично или смес от пшенично и царевично)
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
- Нарязваме зелето на шайби с дебелина около 1 - 1¹/² см перпендикулярно на кочана (частта около кочана нарязваме на полукръгове). За да не се разпада му бодваме клечки за зъби отстрани. (Това е и най-трудното в рецептата, да се запази целостта на зелевите парчета).
- Посоляваме и от двете страни и оставяме около 10-ина минути. (Зелето пуска сок, който ще ни е от помощ при панирането с брашно)
- Разбиваме в съд яйцата.
- В друг съд поставяме брашното.
- Овалваме внимателно зелевите котлети първо в брашното след това в разбитите яйца и пържим в нагорещено олио.
Сервират се с прясна салата.
Прекрасно предложение, сигурна съм, че ще ми допадне!
ОтговорИзтриване