Преди време, в блога Горски мъх , си намерих рецепта за руло с моркови. Но моите снимки не бяха за показване :) След това попаднах на подобна рецепта и в сайта povarenok.ru. Тази, която сега ще запиша е смесица от двете.
Продукти за морковения блат:
- 2 бр. големи (или 4 средни) моркови
- 2 яйца
- 3 с.л. брашно (може и царевично)
- 50 г кашкавал
- 50 г сирене
- щипка сол
- 180 г крем сирене
- 100 г заквасена сметана
- 100 г бяло саламурено сирене (може и повече)
- 1 скилидка чесън (ситно нарязана)
- пресен магданоз (ситно нарязан)
- Сваряваме морковите, прецеждаме и пасираме. Оставяме да изстинат.
- След това добавяме яйцата, настърганите кашкавал и сирене, брашното и солта. Разбъркваме сместа.
- В тава (моята беше 28 см х 36 см) поставяме хартия за печене. Намазваме хартията с малко олио и поръсваме с брашно.
- Отгоре изливаме сместа за блата и печем във фурна, нагрята до 180 (С) градуса.
- От готовия блат нарязваме квадрати, които слепваме с плънката.
За плънката:
- Настъргваме или намачкваме с вилица бялото сирене и го разбъркваме с останалите продукти.
Оформих пастичките със специална метална форма, която може да видите в тази публикация (тъкмо подсещам, че идва времето и за салатата по руски ;)).
Снежи,
ОтговорИзтриванепрекрасни пастички са се получили, интересна и много ефектна рецепта.
Поздрави !
Чудесни са, Снежи :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Тъкмо да кажа, че подобна идея, ма в друг вид съм правила и видях, че знаеш това;)Чудни са ти пастичките, Снежи! Поздрав от мен!
ОтговорИзтриванеХа така, след поредицата вкусни сладости, сега ме впечатли и с нещо солено, Снежи!
ОтговорИзтриванеМного са ефектни!
Ето и предястие си намерих:). Вкусни, чудни и омайващи. Поздрави,Снежи!
ОтговорИзтриване