четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Есенно трипче - по бреговете на северното черноморие


Само два дена се радвахме на морето и село Крапец. В този сезон и с нашата проучвателна цел ни бяха напълно достатъчни. Имахме късмет и с хубаво време.
Но не и като си тръгнахме - небето придоби оня смръщен есенен вид и температурите паднаха. Потеглихме към следващата ни спирка - град Елена.  По пътя спряхме на Шабленския фар.
След това отбихме и към Тюленово. Вятърът се опитваше да издуха гледките и да ме върне в колата на топличко. А само преди ден беше лято. Така набързо се трансформира времето.
Отдавна си мечтаех да видя и блаж Болата, така, че отбихме и до там. Няма указателни табели по пътя, местните си го знаят, а ние си помогнахме с интернет и карта на google.Последно се отклонихме към нос Калиакра. Усещането е много по-силно от снимките.

2 коментара:

  1. Благодаря за страхотните снимки и напомнянето за това, колко красива е България и колко отдавна не съм припарвала до северното Черноморие! Извинявай за невежеството, но не знам какво е ТРИПЧЕ! Поздрави от заснежена временно Германия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря и аз, Петя! Много красиви места си имаме, само човек да има време и възможности, и може да зареди батериите си на макс. Трипче е нежното на трип (trip), екскурзия, пътуване :) Задръж снега в Германия, още не сме се нарадвали хубаво на есента тук :) Сърдечни поздрави и от мен. Хубав ден!

      Изтриване

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")