петък, 1 април 2016 г.

Бърза вечеря - бяла риба с дижонски сос


Рибата ми хареса, сосът не чак толкова. Може би не трябваше да замествам заквасената сметана с маскарпоне или просто вкусът на соса не е моят сос.
Все пак рибката си струва - хрупкава и апетитна е.


Ще ви трябва филе от бяла риба (при мен хек), галета, сусам (само бял или смес от бял и черен), сол и малко олио.



Филетата бяла риба се нарязват на пръчици и се посоляват.
Галетата се смесва със сусама.
Овалваме рибните пръчици в галетата и пържим в загрято олио до зачервяване.

Следват продуктите за соса по оригинална рецепта, която взех от едно старо кулинарно списание "Сол - Пипер":
  • 2 малки глави кромид лук
  • 15 г масло
  • 200 г заквасена сметана (заместих с маскарпоне, а може би не трябваше)
  • 3-4 с.л. кисело мляко
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 150 мл бяло сухо вино
  • 1 с.л. каперси
  • сол, черен пипер

Задушаваме ситно  нарязания лук в маслото. Когато лукът стане прозрачен добавяме виното и варим, докато остане на половина.
Прецеждаме и добавяме останалите съставки (горчица, сметана, кисело мляко, каперси, черен пипер и малко сол).
Разбъркваме сместа и я слагаме на слаб котлон, да къкри, докато се сгъсти.


И сервираме рибата само с лимонов сок :) (шегувам се).
Все пак сосът не е чак толкова лош, просто му липсва нещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...

Абонирайте се за публикации

Въведете вашия e-mail:

Предоставено отFeedBurner

Проверете пощата си и активирайте абонамента чрез изпратения линк (проверете и папка "спам")